De 5 vildeste WTF-øjeblikke med Nicolas Cage: Legenden går helt bananas

Skuespilleren er biografaktuel med komedien 'Dream Scenario'
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans
(© Millennium Films / Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans)

Nicolas Cage er en af branchens flittigste skuespillere. Det vidner et i særdeleshed aktivt CV om, der i skrivende stund tæller mere en 100 skuespiller-krediteringer.

Den levende legende er bl.a. kendt for sin - hvad man kan kalde - ekstreme spillestil, hvor man med en let Google-søgning kan finde den ene mere vanvittige scene efter den anden. 

Vi har herunder samlet fem af vores absolutte favoritter med fuld CAGE RAGE.

I forbindelse med den biografaktuelle komedie Dream Scenario har vi nemlig fundet fem af hans mest gakkede scener. Her går Oscar-vinderen i hvert fald helt ind i sine roller på rablende herlig vis.

Find dine billetter til 'Dream Scenario' her

Vampire's Kiss
(© Hemdale / Vampire's Kiss)

Vampire’s Kiss (1988): Alfabetet for fuldt vanvid

I denne skønne omgang Cage-vanvid, spiller legenden Peter Loew, der tror, at han er ved at blive til en vampyr. Kort fortalt. Det lyder skørt. Det er det også. 

Filmens præmis afføder da heller ikke overraskende sin del af vanvid. Bl.a. spiser Cage i en pænt klam scene kakerlakker. Ja, ægte kakerlakker!

Vi har dog her valgt at pege på en anden af filmens mange vilde scener, nemlig den, hvor Peter i den grad går agurk, da han skal forklare, hvordan man arkiverer dokumenter, hvorpå han for fuldt skrue råber alfabetet. Stærke sager!

Face/Off (Paramount Pictures)
(© Face/Off (Paramount Pictures))

Face/Off (1997): Overgearet fængselsopgør

En af skuespillerens mest populære film er John Woos hæsblæsende og ansigts-forbyttende actionbasker 'Face/Off'. 

Det skorter bestemt heller ikke på vanvid i denne film, hvor Cage indtager den ene af filmens to hovedroller - det overfor John Travolta.

I en yderst skør scene finder man Cage gå all in på sit karakteristiske Cage Rage, hvor han manisk skriger sit "I'm Castor Troy", mens følelsesspektret går fra mani til grådkvalthed i denne bizarre dobbeltrolle.

The Wicker Man
(© Warner Bros. Pictures / The Wicker Man)

The Wicker Man (2006): Nooo... not the bees!

En af de film, der har affødt i massevis af skøre, groteske og fuldstændigt vanvittige scener af genindspilningen af The Wicker Man fra 1973.

Ja, du kan jo blot prøve at google "Best scenes From 'The Wicker Man'" og der er fuld fart på underholdningen a la rablende Cage. 

Vi har udvalgt en af filmens mest legendariske scener, nemlig hvor Cage i hovedrollen bliver tortureret med en specialbygget hjelm, der bliver fyldt op med (CGI-)bier (!!!). Det afstedkommer naturligvis en Cage, der ikke lægger fingre imellem... oh nooooo! Not the bees!

Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans
(© Millennium Films / Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans)

Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009): Stakkels pensionist

En af Cages bedste film og præstationer finder man i gentænkningen af Abel Ferrara-klassikeren fra 1992 med Harvey Keitel, nemlig Werner Herzogs voldsomme 'Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans'. 

Her spiller vores alle sammens Cage en efterforsker, der for længst er gået over stregen og endt i vanviddet. Det betyder bl.a. stoffer, vold og korruption - vel at mærke på den forkerte side af loven. 

Filmen er således rig på vilde optrin. Ikke mindst scenen, hvor en komplet gakket Cage truer en stakkels pensionist og hendes plejer.

SpectreVision / Mandy
(© SpectreVision / Mandy)

Mandy (2018): Vodka-mani og hvide underbukser

Til dem, der måtte mene, at Cage ikke laver gode film længere, beder vi dem lige rette blikket mod det mesterlige syreridt 'Mandy' fra 2018. 

Her tager Cage i rollen som Red Miller på et brutalt og blodigt hævntogt, hvor han i en af filmens mindeværdige scener er iført hvide underbukser og med en vodkaflaske i hånden.

Her bryder han helt sammen på et badeværelse i skrig, skrål og gråd, mens flasken tømmes. Det er ømt, men også så langt ude, at kun Cage vil kunne spille det så overbevisende og hjerteskærende.

'Dream Scenario' har biografpremiere den 8. februar.