Efter succes i USA: Ny film baseret på bestseller kaldes "hjerteskærende"

Prisvindende skuespiller debuterer som instruktør
When it melts
(© Filmbazar)

Den 46-årige belgiske skuespiller Veerle Baetens er kendt fra Broken Circle Breakdown, der indbragte hende prisen som Bedste europæiske skuespiller ved European Film Awards i 2013.

Nu springer Baetens ud som spillefilmsinstruktør med det nye drama When It Melts, som får dansk biografpremiere den 11. juli.

Se traileren til 'When It Melts' nederst i artiklen.

Filmen havde sin verdenspremiere sidste år, og siden er den gået sin sejrsgang på en række internationale festivaler. Mest prominent er nok prisen til filmens unge hovedrolle.

17-årige Rosa Marchant fik nemlig juryens specialpris for Bedste skuespilpræstation ved Sundance Film Festival i Salt Lake City. 

Marchant spiller den unge udgave af hovedpersonen Eva, som vi følger gennem barndommen og senere i livet. Historien følger Eva, der vender tilbage til sin hjemby med en stor isblok skjult i bilens bagagerum. 

Hun skal til et genforeningsarrangement med sine gamle klassekammerater, selv om det ikke lige er hende. Men Eva har da også sin helt egen dagsorden – med afsæt i hvad der hændte, da hun som 13-årig tilbragte en sommer i selskab med to lidt ældre drenge, hvis usunde lege har mærket hende for livet. 

I rollen som den voksne Eva ses Charlotte De Bruyne, men det er Rosa Marchant, der ifølge Brussels Times leverer en ”hjerteskærende” præstation, hvilket altså blev hædret med en pris i USA.

Veerle Baetens og Maarten Loix står bag manuskriptet, der er baseret på en bestseller fra 2015 af den flamske forfatter Lize Spit.

When It Melts får dansk biografpremiere den 11. juli. Køb dine billetter her på kino.dk.

Køb billetter