Efter tragisk uheld på filmset: Dommer afviser tiltale mod Hollywood-stjerne

Filmfotografen Halyna Hutchins mistede livet i 2021
Billede
(© Dr. Death / C More)

En af de større Hollywood-tragedier i nyere tid fandt sted i 2021, da filmfotografen Halyna Hutchins mistede livet under optagelserne på westernfilmen 'Rust'.

Det var den amerikanske skuespiller Alec Baldwin, som er kendt fra bl.a. The Departed og tv-serien '30 Rock’, som under indspilningerne affyrede et skud med et rekvisit-våben, hvilket endte med på at dræbe den 42-årige fotograf. Også filmens instruktør Joel Souza blev ramt af skuddet, men han overlevede.

En dommer i den amerikanske delstat New Mexico har nu for anden og sidste gang afvist tiltalen om uagtsomt manddrab mod Baldwin, som brød sammen, da afgørelsen blev annonceret.

Skuespillerens advokater har anklaget politiet for at tilbageholde en mængde ammunition, som skulle være tilknyttet skyderiet.

Der har været mange forskellige beretninger om, hvad der præcis skete den 21. oktober 2021. Det store spørgsmål i de efterfølgende retssager har været, hvordan skarp ammunition overhovedet fandt vej til settet.

Alec Balwin står stadig over for flere civile søgsmål fra Hutchins' familie.

Den våbenansvarlige på 'Rust', Hannah Gutierrez Reed, blev tilbage i marts tiltalt for uagtsomt manddrab for sin rolle i skyderiet.