En af 90'ernes mest omtalte mordgåder bliver til ny, stjernespækket serie

Uopklaret barnemord
'Anon'
(© 'Anon' / 5K Film)

I julen 1996 blev verden rystet, da barne-skønhedsdronningen JonBenét Ramsey blev fundet død - kun seks år gammel.

Sagen er omgærdet af mystisk - og er i dag stadig uopklaret.

En ny fiktionsserie vil nu dykke ned i begivenhedernes forløb. Det sker med to stjerner i front. Clive Owen og Melissa McCarthy skal nemlig spille forældrene John og Patsy Bennett Ramsey - der i årenes løb selv har været under mistanke.

Den seks-årige pige blev fundet død i familiens kælder - kun få timer efter, at hun var blevet meldt savnet, og at familien havde modtaget et famøst løsesumsbrev.

Den nye serie vil følge familien før og efter tragedien, som de rammes af, da deres datter dør - og samtidig skal balancere en nærgående presse og en hel nation, der er grebet af den forfærdelige sag.

I centrum står skildringen af de to forældre - der beskrives som to komplekse individer, som havde arbejdet hårdt på at bygge et glansbillede af den perfekte familie op, indtil det hele blev revet ned i julen 1996.

En trio af forfattere stå bag serien. Den erfarne Richard LaGravense (Fisher King, Mit liv med Liberace), som også er seriens showrunner, i samarbejde med de nye talenter Harrison Query og Tommy Wallach.

Arbejdstitlen er 'JonBenét Ramsey' og produceres til Paramount+, så vi kan nok forvente at se serien på SkyShowtime i Danmark.

Den uopklarede sag har været genstand for en række true crime-dokumentarer, bl.a. Netflix-filmen 'Casting JonBenét' fra 2017.