Fransk tv viser dansk julekalender i år

'Valdes jul' er blevet opkøbt
'Valdes jul'
(© Foto: Per Arnesen/TV 2)

Julekalenderen 'Valdes jul - Skovens vogter' blev et stort julehit for TV2 sidste år. 

Faktisk så stor, at man lige nu arbejder på at lave en fortsættelse til julen 2025.

Og det ser ud til, at markedet for dansk jule-fantasy er endnu større.

Den franske tv-station Canal+ har i hvert fald købt rettighederne til at vise den danske julekalender, der har den internationale titel 'Walter’s Christmas: Keeper of the Forest'. Det skriver Variety.

Det er ikke første gang, at Frankrig har opkøbt en dansk julekalender. Både i 2009 og 2016 blev hhv. 'Pagten' og 'Den anden verden' solgt til fransk og tysk tv.

Normalt er det faktisk kun i Norden, at der er en fast tradition for, at man laver en julekalender på 24 afsnit. Men det ser ud til, at udlandet langsomt at ved at tage den juletradition til sig.

'Valdes jul' er skabt af Jesper Fink (Margrete den Første) og Thomas Porsager (Lille Allan - Den menneskelige antenne).

Tv-kalenderen handler om drengen Valde, der mister al julestemning, da han finder ud af, at hans mor og morfar har valgt at sætte gården til salg.

Valde sætter sig for at finde ud af, hvorfor hans mor ikke vil blive boende på gården. Sammen med den mystiske pige Tala kommer han på sporet af en magisk forbindelse til skoven omkring dem. 

'Valdes jul' fik ellers en noget ærgerligt bagkant i januar 2024, da forældrene til den 10-årige Selma Kjær Kuscu valgt at anmelde Cosmo Film til politiet. På det tidspunkt udtalte moren Louise Kjær Kuscu til DR:

- De har svigtet hende ved at tro, at et niårigt barn kunne arbejde som en voksen.

En sæson 2 er dog stadig på trapperne, og den forventes at lande på TV2 i december 2025.