Hollywood-stjerne er legendarisk fotograf i ny krigsfilm

Baseret på virkelige hændelser
Billede
(© Revolutionary Road/DreamWorks SKG)

Lige så længe, at kameraet har fandtes, har man gennem journalistikken forsøgt at afbillede og skildre så meget af verden som overhovedet muligt.

Det gælder selvfølgelig også krig og de grufuldheder, som sådan en medfører, hvilket bl.a. er det filmen Lee omhandler. 

Du kan se traileren til 'Lee' nederst i artiklen. 

Mere specifikt følger filmen Elizabeth "Lee" Miller i hendes mission og forsøg på at afdække nazistiske hemmeligheder under 2. Verdenskrig. 

Som nævnt er filmen baseret på en sand historie, og inden at Lee Miller rejste ud for at afdække nazisthemmeligheder under krigen, havde hun imidlertid et helt andet job. 

Faktisk arbejdede hun som forsidemodel for Vogue, inden hun skiftede karriere og blev fotojournalist. Et karriereskifte man kun kan tage hatten af for! 

I rollen som Lee Miller kan man opleve den Oscar-vindende Kate Winslet, der slog igennem i rollen som Rose i James Camerons storfilm Titanic.

Et samarbejde der blev til endnu engang, da hun for nyligt var med i instruktørens seneste epos, Avatar: the Way of Water

Det var dog for dramaet The Reader, at Kate Winslet modtog karrierens hidtil eneste Oscar-statuette.

Selvom Kate Winslet er et navn, som ikke er til at tage fejl af, så må man ikke glemme resten af filmens ellers stjernespækket cast, som bl.a. består af:

Josh O’Connor (Challengers), Alexander Skarsgård (The Legend Of Tarzan), Andrea Riseborough (To Leslie), Marion Cotillard (Spurven - La vie en rose) og Andy Samberg ('Brooklyn Nine-Nine').

Bag kameraet finder man Ellen Kuras som instruktør, der udover Lee kun har instrueret én anden spillefilm, nemlig dokumentarfilmen 'The Betrayal – Nerakhoon' fra 2008, som hun da også blev Oscar-nomineret for. 

'Lee' har dansk biografpremiere den 26. september 2024. 

Se traileren herunder: