Husker du mesterværket om Mozart? Nu bliver en anden klassisk komponists liv til film

40 år efter Oscar-succesen
Amadeus
(© The Saul Zaentz Company / Amadeus)

Selveste "den røde præst", Antonio Vivaldi, får nu sin helt egen film, der har været 20 år undervejs.

Redaktør, komponist, instruktør og producer John Ottman er blevet afsløret som instruktør på den nye biografiske film om den legendariske violinist og komponist.

Ottman mødte i 2018 stor succes som klipper på Freddie Mercury-biografien, Bohemian Rhapsody, som han bl.a. vandt en Oscar for i kategorien "bedste klipning". Nu skal han så levere endnu et musikalsk karakterstudie, denne gang fra instruktørstolen.

Nyheden kommer i en tid, hvor højtprofilerede klassiske musikbiografier er i søgelyset i og omkring Hollywood. Bradley Coopers film om Leonard Bernsteins liv, Maestro, var en af de mest omtalte film i 2023, og en film, hvor Angelina Jolie spiller den legendariske operasangerinde, Maria Callas, er ligeledes på vej.

Mange husker nok også den otte-dobbelte Oscar-vindende film Amadeus, der i 1984 skildrede en anden klassisk komponists liv, nemlig Wolfgang Amadeus Mozart. Og faktisk har Vivaldi-filmen også være i pipelinen længe.

Den amerikanske filmskaber Ron Howard har for to årtier siden stået til at skulle instruere, men planerne gik efterfølgende i en anden retning.

Siden da har ideen og manuskriptet cirkuleret rundt i branchen på udkig efter det rigtige kreative team til at bringe Venedigs største musikalske eksport til det store lærred.

I 2018 bragte producer David Franco manuskriptet til Ottman, som formåede at puste nyt liv i projektet og nu gøre det til en realitet.

Ottmans omfattende karriere som filmkomponist har fået flere til at spekulere i, om han også selv vil komponere musikken til filmen.

Vivaldis karriere, indflydelse og personlige liv er spækket med potentiale til en spændende film, og hans mest berømte værk, 'De fire årstider', er forblevet et af de mest genkendelige værker indenfor klassisk musik.

Hvem der skal indtage hovedrolle er heller ikke afsløret endnu.

Udgivelsesdatoen for filmen er endnu ukendt.