Inspiration til din næste biograftur: 3 store danske film på vej

Filmfokus på Afdeling Q, romantisk Italienstur og pinlig komedie-efterfølger
Rom
(© Paolo Ciriello / Scanbox)

Biografåret 2024 er for alvor blevet skudt i gang, og vi skal heldigvis ikke vente længe på, at de første store, danske film kan opleves på det hvide lærred.

Du kan finde inspiration til din næste tur i biografen med vores nye video-format Filmfokus, som vi her på kino.dk har udviklet i samarbejde med Dansk Reklame Film. Et format hvor vi stiller skarpt på din næste store biografoplevelse. 

I denne udgang fremhæver vi 2024's tre første store, danske film, og her kan publikum både se frem til nervepirrende krimi, en romantisk rejse og træning af lattermusklerne.

Se videoen nederst eller læs mere om de tre udvalgte film herunder.

Årets tre første måneder byder udover titlerne herunder også på de danske film Mr. Freeman, Paranoia og Kalak.

Den Grænseløse

Afdeling Q-sagaen fortsætter med 'Den Grænseløse', der er det 2. kapitel i den nye serie efter Marco effekten med Ulrich Thomsen som Carl Mørck, mens Afshin Firouzi er ny som assistenten Assad.

I 'Den Grænseløse' sendes Rose til Bornholm til en afskedsreception for en af Mørcks gamle venner og tidligere politi-kollegaer, der ender med at skyde sig selv. Det bliver starten på en rejse ind i Roses traumatiske fortid.

På øen bliver den nyforlovede Carl Mørck, Assad og Rose også rodet ind i en henlagt sag om et uhyggeligt drab på en ung pige. Da sagen pludselig kan kædes sammen med den lokale politikreds og en soldyrkende kult, må Carl Mørck kaste sig ind i opklaringen med livet som indsats.

'Den Grænseløse' er baseret på den sjette bog i serien om Afdeling Q skrevet af Jussi Adler-Olsen. Bag kameraet står et nyt makkerpar i instruktør Ole Christian Madsen (Flammen & Citronen) og manuskriptforfatter Jakob Weis (Den tid på året).

'Den Grænseløse' får premiere den 1. februar. Find dine billetter herunder.

Rom

Rejsen går til Italien i det romantiske feel-good drama 'Rom' med Bodil Jørgensen og Kristian Halken i hovedrollerne. 

De erfarne skuespillere kan ses i rollerne som ægteparret Gerda og Kristoffer, der er taget på en forlænget weekendtur til Rom, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. 

Parret er taget afsted for at fejre deres bryllupsdag og et langt ægteskab, men turen går dog ikke som forventet.

De to møder nemlig Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes, der spilles af den svenske skuespiller Rolf Lassgård (Efter brylluppet, En mand der hedder Ove).

'Rom' får premiere den 22. februar. Find dine billetter herunder.

Jagtsæson 2: I medgang og modgang

Den danske komedie 'Jagtsæson' med den dynamiske trio Mille Dinesen, Lærke Winter og Stephania Potalivo blev en kæmpe biografsucces med over 460.000 solgte billetter.

I år kan publikum se frem til fortsættelsen, 'Jagtsæson: I medgang og modgang', hvor veninderne Eva, Marlene og Bella tager på en poterabend-weekend, der selvfølgelig ikke bliver, som de havde håbet på.

Situationen er da heller ikke helt ukompliceret, da Bella skal giftes med Evas eksmand. Og den ellers festlige begivenhed ender bogstavelig talt i bål og brand.  

Eva må nu kæmpe for at holde sammen på både karriere, kærlighed og venskab i medgang og modgang.

'Jagtsæson 2: I medgang og modgang' får premiere den 21. marts.