Kate Winslet rejser til frontlinjen under Anden Verdenskrig i ny krigsfilm

Se traileren til 'Lee'
Lee
(© Scanbox)

Oscar-vinderen Kate Winslet har fået endnu en glansrolle i den kommende krigsfilm Lee, hvor hun spiller den tidligere supermodel og senere krigsfotograf Lee Miller.

Filmen følger Miller på hendes rejse til frontlinjen under Anden Verdenskrig, hvor hun tager på en mission for magasinet Vogue for at afsløre skjulte sandheder om Nazityskland. 

Winslet står sammen med en stjernebesat rolleliste i krigsfilmen, der netop har fået en ny trailer. Se traileren til 'Lee' nederst.

Som kvindelig krigskorrespondent møder Lee Miller mange udfordringer, men på trods af dette tager hun nogle af de vigtigste billeder fra Anden Verdenskrig, hvor linsen ofte er drejet mod alle dem, som krigen påvirkede uden for krigszonerne.

'Lee' er debutfilmen for instruktør Ellen Kuras, der tidligere er blevet anerkendt for sit arbejde som filmfotograf på bl.a. Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Rollelisten byder udover Winslet på bl.a. Alexander Skarsgård, Josh O'Connor, Marion Cotillard, Andrea Riseborough og Andy Samberg.

Lee Miller nåede meget i sit 70-årige liv, hvor hun udover sit virke som model og krigsfotograf også var muse for Pablo Picasso og Roland Penrose, direktør for sit eget fotostudio, journalist og gourmetkok. 

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program. Se hele programmet for 2024/2025 her.

'Lee' får biografpremiere den 26. september.