Kendt dansk skuespillers krimisucces bliver til film

De eftertragtede rettigheder er solgt
Sofie Lassen-Kahlke
(© Foto: Karen Rosetzky)

Kun ganske få måneder efter udgivelsen af Sofie Lassen-Kahlke debut som fiktionsforfatter - bogen 'Adams Arv' - er det lykkedes SF Studios at købe de eftertragtede rettigheder til filmatiseringen.

Bogen er den danske skuespillers anden udgivelse som forfatter, og på trods af at den kom på hylderne i november sidste år, har den allerede solgt over 20.000 eksemplarer og bliver i den kommende måned præsenteret for det internationale publikum ved London Book Fair.

SF Studios er allerede i fuld gang med at finde det kreative hold, der skal føre historien fra siderne i Lassen-Kahlkes bog op til det store lærred.

Bogen følger Ursula Madsen, der opsøges uventet af sin fortid, da hendes ungdomsflirt, Adam, på tragisk vis er faldet ud over den store trappe på sin herregård i Gammel Rye.

Adam er bevidstløs efter faldet, og på hans kontor finder man en forseglet konvolut, som kun Ursula må åbne. Ursula vendte både Adam og hans herregård ryggen som 18-årig, da hun tog til København for at blive advokat, og siden har de to kun haft sporadisk kontakt. 

Nu er Ursula 57, lykkeligt skilt og ikke synderligt begejstret for at blive trukket tilbage til sin fortid. Men snart vikles hun ind i et spind af familiekonflikter, hemmelige bankbokse og kærlighedsintriger.

Sofie Lassen-Kahlke må siges at være noget af et multitalent, der både har gjort sig som sanger, skuespiller og nu altså krimiforfatter. Hun havde sin debut som skuespiller i 1993 med familiefilmen Vildbassen og medvirkede herefter i en lang række børne- og ungdomsfilm. Hendes helt store folkelige gennembrud kom i 1999 med Tomas Villum Jensens Kærlighed ved første hik, der var en massiv anmelder- og publikumssucces. 

Sofie Lassen-Kahlke udtalte følgende om udsigten til at se sin bog blive til en spillefilm:

- Jeg blev meget, meget glad, da SF Studios fortalte mig, at de så et potentiale for en filmatisering af min bog, og jeg er meget lykkelig for, at den er landet netop hos SF Studios og [producer] Marcella Dichmann, da jeg synes, at de i de seneste år har lavet nogle utrolig gode og flotte produktioner.

Den 44-årige skuespiller er måske lidt for ung til selv at kunne spille hovedrollen, men spændende bliver det, hvem der får lov til at bringe Ursula Madsen til live. Måske kunne Lassen-Kahlke alligevel dukke op i en anden rolle?

Filmen er ikke gået i produktion endnu, så vi kender endnu ikke dens udgivelsesdato.

Tørster man dog efter dansk krimi, kan man stadig købe biografbilletter til Jussi Adler-Olsens 'Den grænseløse' her på Kino.dk.