Legendarisk tegneserie filmatiseres igen: Se traileren her

Kan de gøre det umulige?
Watchmen / Warner Bros.
(© Warner Bros.)

Mængden af superhelte på det det store lærred er med DC og Marvels indtog i biograferne, mildest talt eksploderet hen over de sidste 20 år. 

Men selvom vi efterhånden er vant til at se figurer som Superman og Spider-Man på film, så er der en række superhelte, der ikke har fået nær så meget skærmtid, som de egentlig fortjener.

Helt specifikt tænker vi på de nærmest kultdyrkede superhelte fra den elskede og helt igennem mesterlige tegneserie 'Watchmen'.

Det ser dog ud til, at den manglende skærmtid godt kunne gå hen og blive fortid, da der netop er landet en kort trailer for de kommende animationsfilm, 'Watchmen Chapter 1 & 2'.

Alan Moores Watchmen-tegneserie har passager, som umiddelbart kunne være umulige at omsætte til film. De nye film har dog den fordel på det punkt, at det altså bliver animation.

Men udover den nye trailer og det faktum, at filmene vil have Adam Driver (Star Wars: The Force Awakens) på rollelisten som stemme, så ved vi faktisk ikke ret meget om den kommende filmatisering.

Et kvalificeret gæt ville dog være, at den sandsynligvis kommer til at tage ret godt fat i selve tegneserien, og dermed bruge den som afsæt for historien. Dette er dog ikke bekræftet.

Det skal siges, at det ikke vil være første gang, at man kaster sig ud i at omsætte universet til strimmel. Første gang det skete var nemlig med Zack Snyder-filmen Watchmen fra 2009.

Anden gang var med den anmelderroste miniserie, der ligesom Snyders værk, bare hedder 'Watchmen', men som ydermere opdigtede nye elementer til den oprindelige historie, som den mestendels brugte som afsæt.

Dermed vil 'Watchmen Chapter 1 & 2' være tredje gang universet filmatiseres, men også første gang at man forsøger sig med animation, som netop er meget oppe i tiden.

Et par eksempler på dette kunne være: Spider-Man: Across the Spider-Verse og den kommende The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

Spørgsmålet er så, om 'Wathmen Chapter 1 & 2', måske ligefrem skal være en slags modsvar til Marvel og deres ekstremt vellykkede animerede Spider-Man-film?

Det vides endnu ikke om 'Watchmen Chapter 1 & 2' vil få en dansk biografpremiere.