Netflix er på vej med ny dansk krimiserie: Stortalenter i front

'Legenden' handler om en ung PET-agent
'Legenden'
(© Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix)

I Danmark er der særligt en genre, vi bare gør bedre end mange andre lande, nemlig krimigenren. Måske er det netop derfor, at Netflix har valgt at producere endnu en dansk krimiserie til deres platform.

Det drejer sig om miniserien 'Legenden', der vil bestå af seks afsnit.

Netflix-serien vil følge PET-agenten Tea, der i en ny sag skal gå undercover for at infiltrere et kriminelt netværk, som PET længe har haft svært ved at trænge ind i. 

Tea opbygger en falsk identitet og får til opgave at komme tæt på Ashley, der er kæreste med netværkets leder Miran, og hermed vinde hendes tillid, således at de kan afsløre de ulovlige aktiviteter.

Teas loyalitet bliver dog testet, jo mere involveret hun bliver i Ashleys liv, og snart begynder hun at tvivle på, hvilken side hun egentlig bør støtte.

I rollen som de unge kvinder ses talenterne Clara Dessau, som senest har været med i par afsnit af Netflix-serie 'Skruk' og Maria Cordsen fra bl.a. filmen 'En, to, tresomt' og serien 'Fredløs'. 

Rollelisten tæller desmere Nicolas Bro, Arian Kashef, Soheil Bavi, der fik sit gennembrud i 'Underverden 2' og den fremadstromende skuespiller Afshin Firouzi, der alene i år har spillet Assad i Afdeling Q-filmen 'De grænseløse' og medvirker i TV2-serien 'Graverne'.

’Legenden’ er skrevet af Adam August, som også var manuskriptforfatter på den danske action-krimi ’Underverden’, og instrueres af Samanou Acheche Sahlstrøm, som bl.a. tidligere har stået bag Dar Salim-filmen Til vi falder samt instrueret afsnit af DR-serierne 'Bedrag', 'Ulven kommer' og 'Carmen Curlers'.

Så selvom der endnu ikke forelægger nogen trailer, der kan give en fornemmelse af stemningen, kan referencepunkter som ’Underverden’ og ’Bedrag’ måske give et hint om, hvad vi har i vente.

'Legenden' er en af flere nye danske projekter, som netop er blevet offentliggjort, der er på vej til Netflix. Læs om tre kommende danske film her.

’Legenden’ får premiere på Netflix i 2025.