Ny animationsfilm vinder stor pris: "Filmen satte fantasien i gang"

BUSTER Prisen 2024 afslutter flere ugers filmfestival for børn og unge
Sirocco og vindenes verden
(© Another World Entertainment)

Over en periode fra den 21. september til 6. oktober har BUSTER Filmfestival vist film fra hele verden for børn og unge. Det hele blev afsluttet til en prisuddeling, hvor den franske animationsfilm Sirocco og vindenes verden vandt BUSTER Prisen 2024. Det skriver BUSTER i en pressemeddelelse.

'Sirocco og vindenes verden' beskrives som en rejse ind i et fantasifuldt univers. 

Filmen følger de to søstre, Juliette og Carmen, der opdager en mystisk portal mellem deres egen verden og det fantastiske univers i den bog, som de er i færd med at læse. 

Da de springer gennem portalen og ender i et magisk rige, varer det ikke længe, før de to søstre ønsker sig tilbage til deres egen verden.

Prisen blev uddelt af en jury bestående af børn og unge fra De Danske Børnefilmklubber (DaBUF). Og de havde i deres begrundelse lagt vægt på det visuelle udtryk i 'Sirocco og vindenes verden', og at de var imponerede over de "seje og fantastiske væsner og fantasidyr".

- Vi blev hurtigt fanget af filmens animationsstil, der var meget detaljeret, og det gjorde, at vi levede os helt ind i filmens fantasifulde univers, udtaler juryen yderligere.

Forholdet mellem de to søskende gjorde også indtryk.

- Der er rigtig mange, der har søskende, og det gør filmen meget relaterbar. Og selvom vores egne søskende kan være sygt irriterende nogle gange, så mindede filmen os også om, at uden dem ville livet nok være lidt kedeligt.

Endelig beskriver juryen filmen som en spændende rejse gennem en vidunderlig verden.

- Vi kunne virkelig godt lide, at filmen satte fantasien i gang. Havde vi været lidt yngre, var vi helt sikkert begyndt selv at finde på vores egne væsner og lege, at vi selv var inde i filmen.

BUSTER Prisen er ikke den første pris til 'Sirocco og vindenes verden'. Filmen fik publikumsprisen under animationsfilmfestivalen i Annecy sidste år, hvor den også var nomineret i kategorien 'Bedste film'. 

BUSTER Filmfestival har også uddelt flere priser. I sidste uge gav de den nyoprettede Børneskuespillerprisen til 13-årige Flora Augusta. Du kan læse mere om den prisuddeling her.

'Sirocco og vindenes verden' får dansk biografpremiere den 24. oktober.

Enkelte biografer har allerede sat billetter til filmen til salg, så du selv kan se prisvinderen. Se listen her.

Se filmens trailer herunder: