Ny gyserfilm sætter rekord

'A Quiet Place: Day One' overgår sine forgængere
A Quiet Place: Day One
(© UIP / A Quiet Place: Day One)

Gyserfilmen A Quiet Place: Day One har indspillet 53 mio. dollars i de amerikanske biografer i weekenden. Dermed overgår den sine to foregående film i indtjening. Det skriver Variety.

A Quiet Place åbnede med 50 mio. dollars i 2018, mens efterfølgeren A Quiet Place Part II indspillede 48 mio. dollars i sin åbningsweekend under Corona-pandemien i 2021. Ofte indspiller spinoffs færre penge end originalerne, men det er ikke tilfældet her.

Godt nok måtte 'A Quiet Place: Day One' se sig slået på salgslisten af Pixars animationsfilm Inderst inde 2, der for tredje weekend i træk indtog førstepladsen. Men det gør ikke gyserens bedrift mindre.

Paramounts præsident for indenlandsk distribution, Chris Aronson, udtaler ifølge Variety:

- Vi lyttede til fansene om, hvad de ville lede efter. Denne oprindelseshistorie, der gav dem en ny by som ramme og friske karakterer, konspirerede alle for at udvide publikum.

Og fansene har således kvitteret med at indløse billet i biografen. De danske billettal kender vi ikke endnu, men vi opdaterer denne nyhed, når de bliver offentliggjort.

'A Quiet Place: Day One' giver svar på, hvad der ledte op til, at stilheden blev den eneste vej til overlevelse. 

Black Panther-stjernen Lupita Nyong'o spiller overfor Joseph Quinn, der fik sit gennembrud i rollen som Eddie Munson i tv-serien 'Stranger Things'. 

Historien er baseret på en idé af John Krasinski, der har instrueret de tidligere film i horror-franchisen. Hverken han eller Emily Blunt er dog at finde på rollelisten denne gang.

'A Quiet Place: Day One' er aktuel i biografen. Køb dine billetter her på kino.dk.

Køb billetter