'Oppenheimer' kaldes "den bedste og vigtigste film i dette århundrede"

Legendarisk filmskaber med stor anbefaling
'Oppenheimer'
(© 'Oppenheimer' / Universal)

Taxi Driver er en af filmhistoriens bedste film. Manuskriptforfatteren bag Martin Scorsese-værket er Paul Schrader, der også har film som American Gigolo, Last Temptation of Christ, Raging Bull, First Reformed og The Card Counter bag sig. De to sidstnævnte også som instruktør.

Schrader er generelt ikke bleg for at dele sin mening om andre instruktørers film – positive som negative. Nu har den legendariske filmskaber så delt sin mening om den biografaktuelle epos fra Christopher Nolan, Oppenheimer.

Den bedste og vigtigste film i dette århundrede. Hvis du kun skal se én film i biograferne i år, bør det være ’Oppenheimer’. Jeg er ikke en Nolan-groupie, men denne her blæser døren af hængslerne, skriver Schrader på Facebook. Se opslaget nederst.

Paul Schrader er langt fra alene med sin ros til 'Oppenheimer'. Filmen har fået en strålende start på Rotten Tomatoes, der samler anmelderes vurdering og giver værket en samlet score. Her er 'Oppenheimer' endt på hele 93% ud af 100 baseret på 125 anmeldelser.

Læs de danske anmelderes dom over 'Oppenheimer' på filmprofilen her.

’Oppenheimer’ handler om J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), der var hovedaktør bag skabelsen af atombomben under 2. verdenskrig.

Paul Schrader er i øvrigt selv aktuel senere på året, når Master Gardener, som han både har skrevet og instrueret, får premiere (har ikke en dansk premieredato pt).

’Oppenheimer’ kan ses i biografen nu.

Anbefalet til dig