Oscar-nomineret instruktør står bag stjernespækket dansk film

'The End' er udtaget til Toronto International Film Festival
The End
(© Scandinavian Film Distribution)

Den danske filmmusical The End er netop blevet udtaget til den eftertragtede filmfestival i Toronto, der løber af stablen fra den 5. til den 15. september.

I instruktørstolen finder man den amerikansk-britiske Joshua Oppenheimer, der er bosiddende i København. 

Oppenheimer, der tidligere har opnået stor anerkendelse for de Oscar-nominerede dokumentarfilm The Act of Killing og The Look of Silence, har nu kastet sig ud i fiktionsfilmens verden med denne dystopiske musical. 

Instruktøren har samlet et stjernespækket cast til filmen, der er engelsksproget. 

Oscar-vinderen Tilda Swinton og den Oscar-nominerede Michael Shannon spiller de velhavende forældre i en familie, der har tilbragt to årtier i en underjordisk bunker, efter at Jorden er gået under.

1917-stjernen George McKay kan ses i rollen som deres søn, der er født og opvokset i bunkeren og aldrig har oplevet verdenen udenfor. 

Da en fremmed ung kvinde, spillet af Moses Ingram, pludselig dukker op og truer familiens luksusliv, begynder sønnen at sætte spørgsmålstegn ved den tilsyneladende perfekte tilværelse, han har kendt hele sit liv.

Oppenheimer har skrevet manuskriptet til filmen sammen med danske Rasmus Heisterberg, der tidligere skrevet manuskript til store film som En kongelig affære og Mænd der hader kvinder.

Den er produceret af det danske filmselskab Final Cut for Real med støtte fra blandt andet Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, FilmFyn og Nordisk Film & TV Fond.

Filmen får premiere på filmfestivalen i Toronto under programserien "Special Presentations". Festivalen er en af de største i verden, og det er ikke den eneste danske film på programmet. 

Actiondramaet 'De lydløse' af Shorta-instruktøren Frederik Louis Hviid er nemlig blevet udtaget til festivalen i programsektionen 'Discovery' for nye instruktører, mens også Pigen med nålen vises i Special Presentations-programmet.

‘The End’ afventer dansk premieredato.