Se listen: Oktober er fyldt med nye gyserfilm i biografen

Fra tortur til dræber-robotter
'The Exorcist: Believer'
(© 'The Exorcist: Believer' / UIP)

Efterår og oktober er lig med gyserfilm. Så hvis du fejrer "Spooktober" - eller bare skal varme op til årets uhygge-højtid Halloween, så har biograferne masser af byde på!

Varme popcorn og gode gys er opskriften på en dejlig aften i biografen i denne kolde og mørke måned. Lige nu kan du kaste dig over tre aktuelle, mens tre andre venter i løbet af måneden.

Vi har samlet månedens gyser-overblik herunder:

SAW X
(© Nordisk Film / SAW X)

Saw  X

Den 10. gyserfilm i serien om den blodtørstige seriemorder John Kramer, også kendt som Jigsaw, er i biograferne nu. 

Handlingen udspiller sig mellem den første Saw og Saw II. Kramer er uhelbredeligt syg med kræft og i et desperat forsøg på at finde en kur, rejser han til Mexico for at modtage en eksperimentel behandling. Da han opdager, at det hele er et stort fupnummer sat op af svindlere for at narre penge ud af dødeligt syge mennesker, planlægger han et grusomt spil for at få hævn.

The Nun 2
(© Warner Bros. (still))

The Nun 2

Opfølgeren til den populære overnaturlige gyserfilm The Nun fra 2018 og den ottende film i The Conjuring-franchisen, som startede i 2013. 

’The Nun’ gav indblik i forhistorien til den dæmoniske nonne fra Nattens dæmoner 2 og blev den bedst sælgende film i det store gyserunivers. 

Opfølgeren foregår i Frankrig i år 1956, hvor en præst bliver myrdet i sin kirke og en ondskab breder sig. Søster Irene står igen ansigt til ansigt med dæmonnonnen Valak. 

Talk to Me
(© Scanbox)

Talk to Me

Filmen følger en gruppe af venner, som opdager, at de ved hjælp af en balsameret hånd kan fremkalde ånder. De bliver hurtigt besat af spændingen, indtil en af dem til sidst tager det for vidt, og kommer til at åbne en dør ind til åndeverdenen. 

Skræmmende, overnaturlige kræfter slippes løs og de er tvunget til at vælge, hvem de kan stole på; de levende eller de døde. 

Filmen er skabt af det australske tvillingepar Danny og Michael Philippou, og blev hurtigt tildelt status som en kultklassiker. 

The Exorcist: Believer
(© UIP / The Exorcist: Believer)

The Exorcist: Believer

Gyserfilmen følger op på klassikeren The Exorcist fra 1973. To piger forsvinder ind i skoven og dukker op tre dage senere uden nogen erindring om, hvad der er sket med dem. 

Da de begynder at vise tegn på dæmonisk besættelse, bliver faren til den ene af pigerne tvunget til at opsøge Chris McNeil; den eneste nulevende person, der har været vidne til noget lignende engang. 

McNeil er moren til Regan fra den første film, og hun er for evigt ændret af det, der skete med hendes datter for 50 år siden. Opfølgeren bringer Ellen Burstyn og Linda Blair tilbage i deres ikoniske roller fra den originale film. 

'The Exorcist: Believer' kan ses i biograferne fra den 12. oktober

Five Nights at Freddy's
(© Universal Pictures / Five Nights at Freddy's)

Five Nights at Freddy’s

Filmen er baseret på den populære gyser-spilserie af samme navn. Det første spil blev udgivet i 2014 og opnåede verdensomspændende succes. 

På samme måde som i spillet følger man i filmen en nattevagt, der arbejder på restauranten Freddy Fazbear’s Pizza. På sin første vagt på jobbet indser Mike Schmidt, der spilles af Hunger Games-stjernen Josh Hutcherson, at alt ikke er, som det ser ud. 

En række elektroniske maskotter huser restauranten, men de er ikke bare robotter - de kommer til live om natten, og det viser sig at kunne blive dødbringende. Kan nattevagten overleve alle fem nætter i den hjemsøgte restaurant?

'Five Nights at Freddy's' får biografpremiere den 26. oktober

There's Something in the Barn
(© XYZ Films / There's Something in the Barn)

There’s Something in the Barn

Denne jule-gyser-komedie følger en amerikansk familie, som opfylder deres drøm om at flytte tilbage til Norge, efter de har arvet en afsidesliggende hytte oppe i bjergene. 

Hvad familien ikke ved, er at hyttens lade huser en nisse. De lokale i byen advarer familien om, at hvis de ikke behandler nissen ordentligt, får de sig en vred og livsfarlig fjende. 

Der er tre regler, som skal overholdes: intet skarpt lys, ingen høje lyde, og vigtigst af alt, skal der altid stilles en skål risengrød frem til jul. 

De nyankomne indser dog hurtigt, at de ikke har helt styr på traditionerne, og snart er det ikke kun julefreden, men selve deres liv, der er i alvorlig fare.

'There's Something in The Barn' kan ses i biografen fra den 2. november

Anbefalet til dig