'Shrek 5' får endelig en premieredato!

Nu sker det
Billede
(© Dreamworks Animation)

I toppen af de 10 mest populære film i de danske biografen lige nu finder vi to animations-fortsættelser. Nemlig Inderst Inde 2 og Grusomme mig 4.

Danskere - ja, faktisk hele verden - elsker de farverige universer, og vi vil hellere end gerne genbesøge dem i nye film. Tallene taler sit klare sprog.

Derfor kan du også allerede godt begynde at glæde dig til sommeren 2026, der vender Shrek & Co. nemlig tilbage i biografen!

Efter mange års rygter, har 'Shrek 5' nu fået en officel premieredato fra DreamWorks Animation. Se deres teaser-video nederst i artiklen.

Animationsfilmen rammer biograferne den 1. juli 2026 i USA - hvilket nok betyder en dagstid før i Danmark.

For et par uger siden kunne Eddie Murphy faktisk allerede løfte sløret for, at han havde indspillet flere replikker til filmen - og ydermere, at man arbejdede på en solofilm om hans karakter Æsel.

DreamWorks bekræfter således også, at flere af de oprindelige stemmer vender tilbage i den originale version. Udover Eddie Murphy, drejer det sig om bl.a. Michael Myers og Cameron Diaz.

Derimod er Antonio Banderas' tilbagevenden som Den bestøvlede kat ikke bekræftet endnu. Karakteren er den seneste til at få sin egen film i universet, det skete i 2022, hvor Den bestøvlede kat og ønskestjernen fik premiere.

'Shrek 5' instrueres af Walt Dohrn, som har været involveret i flere af de andre film i universet.

Den seneste Shrek-film fik premiere i 2010, så når 'Shrek 5' får premiere i sommeren 2026, vil det være 16 år siden, at vi sidst har set den grønne trold på det store lærred.