Skuespiller går til angreb på "respekløst" filmselskab efter ny gyser-annoncering

Ikke desto mindre venter der nye rædsler forude
The Blair Witch Project (Haxan Films 1999)
(© The Blair Witch Project (Haxan Films))

Det blev i sidste uge offentliggjort, at der kommer et gyser-reboot af Daniel Myrick og Eduardo Sánchez’ 25 år gamle found footage-nyklassiker The Blair Witch Project.

I forbindelse med annonceringen gik Joshua Leonard - en af den oprindelige films skuespillere - til tasterne med kritik af selskaberne bag den kommende film. Det skriver Indiewire.

Kritikken går bl.a. på, at filmselskaberne Lionsgate og Blumhouse, som står bag den kommende gyser, ikke har haft hverken filmens medskabere eller ham med i processen med rebootet.

Joshua Leonard kente endda intet til, at der skulle laves en ny version af filmen fra 1999 før ovenstående annoncering, der skete på CinemaCon.

Skuespillerens ansigt prydede ovenikøbet pressemeddelelsen for gyser-rebootet:

- … MIT ansigt [er] på en pressemeddelelse for en film, der bliver lavet af to store studier - jeg har arbejdet for begge, begge respekterer jeg. Den MÆRKELIGE DEL er, at jeg ikke vidste noget om det, før en ven sendte mig et "tillykke"-skærmbillede i går.

Joshua Leonard skriver bl.a. videre i sit Facebook-opslag, at flere af de succeshistorier, som omverdenen vil kende fra 'The Blair Witch Project', ikke passer med virkelighedens begivenheder.

Opslaget afsluttes med følgende ord:

- Jeg er så stolt af vores lille punk-rock-film, og jeg ELSKER de fans, der holder flammen i live. Men nu er der tale om 25 års respektløshed fra de mennesker, der har taget [hovedparten] af overskuddet fra VORES arbejde […].

'The Blair Witch Project' fik bl.a. efterfølgeren Book of Shadows: Blair Witch 2 i 2000, endnu en film med Blair Witch i 2016 og affødte desuden en hel bølge af found footage-film i perioden efter 1999.