Skuespiller slår fast: Avatar-efterfølgere bliver “fuldstændig vanvittige”

Kan James Cameron overgå sig selv?
Billede
(© Walt Disney Pictures (Avatar: The Way of Water))

Den verdenskendte instruktør James Cameron er garant for en række filmperler, blandt andet Titanic, Aliens og The Terminator. Dog har han de seneste – man fristes næsten til at sige ’mange år’ - haft fokus på sin filmserie Avatar. 

Dette er dog ikke gået ubemærket hen blandt fans af Cameron, som netop spekulerer i, hvorvidt om han bruger for lang tid på sit Avatar-projekt.

Filmseriens ene hovedrolle-indehaver Zoë Saldaña (Guardians of the Galaxay) er dog overbevist om, at Cameron har fat i den lange ende. 

I et interview med Collider kom hun nærmere ind på, hvad vi kan forvente af de kommende Avatar-film: 

- Avatar 3 bliver fantastisk, og Avatar 4 og 5 bliver fuldstændig vanvittig. […] Det bliver hans eftermæle, vi troede alle, det ville være Titanic, men det viste sig at være Avatar.

Spørger man instruktøren selv, forsvarer han de mange års fokus med følgende argument:

- Hvorfor blev (George) Lucas ved med at arbejde på den samme ting? […] Fordi når du samles om noget med folk, hvorfor ville du så droppe det? Hvorfor ville du starte forfra på noget, som folk måske ikke ville samles omkring?

Han lufter yderligere sine tanker og forventninger til Avatar-universet, og hvordan han ønsker, at det skal nå samme niveau som et par andre kendte filmserier:

- Star Trek, Star Wars, verdener der har været der siden jeg var barn, de var min inspiration. […] Vi er kun ved film nummer to og halvvejs med nummer tre. Når man har så stor kulturel indvirkning, bliver man nødt til at lægge alt, hvad du har, i dét.

Avatar 3 har premiere den 19. december 2025.