Stor filmstjerne om Danmark: "Nordsjælland er den nye Hollywood-ghetto"

Dansk kollega afslører det
Eddie Redmayne i 'Fantastiske skabninger'
(© Warner Bros.)

Vi har den sidste uge kunne skrive, hvordan flere store filmstjerner har besøgt Danmark. 

Først var det den dobbelte Oscar-vindende Frances McDormand og husbonden, den legendariske filminstruktør Joel Coen, som havde besøgt en lille butik på Vesterbro. Læs mere her.

Mandag afslørerede Hollywood-stjernen Reese Witherspoon så, at hun ligeledes havde været på sightseeing i København.

Danmark er ved at blive et Hollywood-mekka. Flere store stjerner har de senere år søgt til landet, og nogle af dem har endda købt bolig i landet.

Tidligere har den danske skuespiller Andreas Jessen fortalt til os, at det faktisk også er noget, som Hollywood-stjernerne selv joker lidt med.

Da vi mødte Andreas Jessen i forbindelse med premieren på hans seneste danske film Bedre tider, afslørede han nemlig i kino.dk filmpodcast, at danskeren på det tidspunkt var i gang med at optage en international serie.

Det drejede sig om en tv-serie-udgave af bogen 'Day of the Jackal', som i 1973 blev filmatiseret som Sjakalen. I serien har Andreas Jessen flere scener overfor Hollywood-skuespilleren Eddie Redmayne.

Mange vil nok kende Redmayne for rollen som Harry Potter-karakteren Newt Scamander i Fantastiske skabninger og dens efterfølgere.

Men stjernen har faktisk flere danske forbindelser. I 2015 medvirkede den britiske skuespiller i Den danske pige, der delvist blev optaget i København - og som han i øvrigt blev Oscar-nomineret for - ligesom, at han i 2022 spillede med i The Good Nurse, som var instrueret af danske Tobias Lindholm.

I podcasten med os fortæller Andreas Jessen bl.a. om sit møde med Eddie Redmayne:

- Han taler godt om København. Det kan vi jo godt lide at høre.

- Han har kaldt Nordsjælland for den nye Hollywood-ghetto overfor mig, fordi både Oscar Isaac og Lily Collins og alle mulige kommer hertil. Og han nævnte også Tobias Lindholm. Så jeg har da tænkt mig at sige til ham, at han skal da også bare få sig et lille sommerhus oppe i Tisvilde. Jeg skal nok være hans guide, fortalte den danske skuespiller med et stort smil.

Læs mere om Andreas Jessens oplevelse med Redmayne og den nye serie her.

'Day of the Jackal' har ikke en premieredato, men forventes at få premiere på SkyShowtime i 2024.

Lyt til hele vores podcast med Andreas Jessen og hans bror, Sebastian Jessen, herunder - eller i din foretrukne podcast-app.