Succes-instruktør stopper efter 'Dune 3', men flere film kan være på vej

Lige nu arbejdes der på den tredje films manuskript
Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

Vi fik den første af Denis Villeneuves indtil videre to Dune-film i 2021, mens Dune: Del 2 havde biografpremiere tidligere i år.

Filmskaberen har nu nyt om sin muligvis tredje film i universet, der er baseret på Frank Herberts bøger. Han arbejder pt. på filmens manuskript.

Denis Villeneuve fortæller således, at han ikke anser 'Dune 3' som afslutningen på en trilogi, men at den vil være hans sidste film i franchisen. Det skriver Variety.

Derimod vil den 56-årige instruktør holde en dør åben efter en tredje film, der er baseret på bogen 'Dune Messiah', så andre instruktører kan tage over på evt. flere Dune-film:

- For det første er det vigtigt, at folk forstår, at for mig var det ('Dune: Del 1' og 'Dune: Del 2') faktisk en diptykon [en dobbelt skrivetavle af voks brugt almindeligvis i oldtiden, red.], fortæller Denis Villeneuve om de to første film og fortsætter:

- Det var egentlig to film, der var en filmatisering af ​​den første bog. Det er gjort, og det er færdigt. Han uddyber:

Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

- Hvis jeg laver en tredje film, som er i skriveprocessen, er det ikke som en trilogi. Det er mærkeligt at sige det, men hvis jeg går tilbage dertil, er det for at gøre noget, der føles anderledes og har sin egen identitet.

'Dune Messiah' udspiller sig 12 år efter begivenheder i den første Dune-bog.

Hvordan Denis Villeneuve vil komme omkring det i forhold til alderen på bl.a. skuespillere som Timothee Chalamet, Zendaya og Florence Pugh, fortæller instruktøren, at han har en plan for, dog uden at blive mere konkret på det punkt.

Så selvom instruktøren efter alt at dømme også kommer til at lave en tredje Dune-film, bliver det som sagt muligvis ikke det sidste, vi ser til universet, da Frank Herberts bogserie fortsætter i flere bind. 

Denis Villeneuve ser nemlig fint for sig, at andre filmskabere kan tage over, hvor han slipper franchisen:

- Hvis 'Dune Messiah' bliver til noget, vil det have været mange år for mig at have brugt på Arrakis [planet i Dune-universet, red.], og jeg ville elske at lave noget andet. Han fortsætter:

- Jeg tror, ​​det ville være en god idé for mig at sørge for, at der i 'Messiah' er lagt kimen i projektet, hvis nogen vil lave noget andet bagefter, for det er smukke bøger. 

- Da de [bøgerne, red.] bliver mere og mere esoteriske, er det lidt mere udfordrende at filmatisere, men jeg lukker ikke døren. Jeg vil ikke gøre det selv, men det kan ske med en anden.

Der er ikke noget konkret nyt om, hvorvidt bl.a. filmenes skuespillere er interesseret i at fortsætte med at lave Dune-film efter, at Denis Villeneuve afslutter sin række af film i franchisen.

Som bekendt er der også en Dune-serie på vej, bl.a. med en dansk skuespiller på rollelisten. Se det nye billede af hende her.