Tror du på ånder? Ny dansk thriller dykker ned i det overnaturlige

Interview med hovedrollerne fra 'Paranoia'
Paranoia
(© Paranoia / SF Studios)

Åndernes verden har ramt biografen med den danske overnaturlige thriller Paranoia, der har premiere denne uge.

Filmen handler om den unge Lulu, der ender i en nærdødsoplevelse efter en fest. Herefter ændrer alting sig, da Lulu fornemmer, at der er nogen, der følger efter hende.

Lulu kommer derfor tættere på gymnasiets weirdo Mads, der viser sig at kunne se ting, ingen andre kan. Mødet mellem dem fører til en vild og risikabel søgen efter svar med konsekvenser for dem begge.

I anledning af filmens premiere fik vi besøg af Zoe Bryan Hertz og August Issac Carter, der bl.a. fortalte om, hvordan de begge fik deres første store hovedrolle i 'Paranoia', deres egen indflydelse på filmen - og om de egentligt selv tror på ånder. Se hele interviewet nederst.

Zoe Bryan Hertz fortæller, at det at skulle spille overfor noget overnaturligt kom ret naturligt for hende, da hun generelt prøver at været ret åben for, at der er mere mellem himmel og jord.

- Jeg har mange mørkerædsting. Jeg er bange for bestemte ansigter og sådan noget. Men lige i den periode, hvor vi skød, der var Rosa, som spiller min klæbeånd, hun var lige med hjemme på mit værelse, fortæller skuespilleren grinende.

Bryan Hertz' medspiller var dog noget mere skeptisk omkring det overnaturlige. Men optagelserne til 'Paranoia' fik alligevel August Issac Carter til at sætte nogle spørgsmålstegn.

- Jeg prøvede at være virkelig åben for det og tænkte, "hvad nu hvis det er rigtigt?"

- Det var som om, at da jeg begyndte at være åben for det, så begyndte jeg, når jeg lå hjemme i sengen og hørte et eller andet ude i køkkenet, så var jeg sikker på, at det er jo et spøgelse, der går rundt derude.

Troen på det overnaturlige har dog ikke rigtig sat sig fast i den unge skuespiller.

- Det er ikke for at sige, at nu tror jeg på spøgelser. Det gør jeg stadig ikke rigtigt. Men lige i den periode begyndte jeg at synes, at jeg oplevede nogle ting.

'Paranoia' er instrueret af Kari Vidø, der er tilbage bag kameraet efter bl.a. at have instrueret afsnit af 'Nynne' og '2900 Happiness' i 00'erne. 

Vidø har også været manuskriptforfatter på bl.a. 'Rejseholdet', 'Absalons hemmelighed' og senest 'Sygeplejeskolen'. I senere år før 'Paranoia' har instruktøren mest begået sig på teatret.

Zoe Bryan Hertz har tidligere medvirket i populære ungdomsserier som 'Salsa' og 'Drenge', mens August Issac Carter er kendt fra 'Hooligan' og Netflix-serien 'Equinox'.

'Paranoia' kan ses i biografen nu.