Verdens rigeste berømtheder: Legendarisk instruktør topper den vilde liste

Se rangeringen her
The Eras Tour
(© Taylor Swift: The Eras Tour / Disney+)

Ligesom hans futuristiske Star Wars-filmfranchise har instruktør George Lucas akkumuleret en banksaldo, der er så langt ude, at den lige så godt kunne høre hjemme i en galakse langt, langt borte.

Den berømte instruktør topper den årlige Forbes-liste over berømthedsmilliardærer med en formue på 5,5 milliarder dollars, på trods af at hans filmskaberkarriere reelt sluttede i 2005 med udgivelsen af science fiction-eposet Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith.

Lucas, der siden har arbejdet som executive producer på den nyligt afsluttede Indiana Jones-franchise, tjente hovedsageligt sine penge gennem produktionsselskabet LucasFilm, der blev solgt til Disney i 2012 for en rapporteret 4 milliarder dollars.

Den amerikanske filmskaber topper en imponerende liste, der også omfatter hans nære ven og mesterinstruktør Steven Spielberg, basketballlegenden Michael Jordan, talkshow-dronningen Oprah Winfrey og rapperen Jay-Z.

Spielberg har forhandlet en procentdel af bruttosalget fra hver af sine film, mens han også har taget en generøs del af omsætningen af billetter, der sælges i Universals forlystelsesparker, takket være Indiana Jones-franchisen.

På listen kan man også på en syvende plads finde en anden kendt filminstruktør i form af den visionære mand bag Ringenes Herre og Hobbitten-franchiserne, Peter Jackson, der har tjent det meste af sin formue vha. sit visuelle effektfirma, Weta Digital, som solgte en del af sine aktiver til spilproducenten Unity Software i 2021.

Lige over ham på en ottende plads finder man Tyler Perry, der har indbragt en formue på 1,4 milliarder dollars gennem en tre årtier lang karriere, hvor han har skabt og optrådt i en række serier, film og teaterforestillinger.

Popsuperstjernen Taylor Swift klatrer ind på en fjortendeplads med en formue på 1,1 milliarder dollars.

Den 34-årige sanger har set sin formue stige betydeligt takket være hendes Eras-verdensturné, der også blev et biografhit og nu kan ses på Disney+. Hun er den første til at blive milliardær udelukkende baseret på overskud fra musik og optræden.

Se hele listen herunder:

1. George Lucas ($5.5 milliarder)

2. Steven Spielberg ($4.8 milliarder)

3. Michael Jordan ($3.2 milliarder)

4. Oprah Winfrey ($2.8 milliarder)

5. Jay-Z ($2.5 milliarder)

6. Kim Kardashian ($1.7 milliarder)

7. Peter Jackson ($1.5 milliarder) 

8. Tyler Perry ($1.4 milliarder)

9. Rihanna ($1.4 milliarder)

10. Tiger Woods ($1.3 milliarder)

11. LeBron James ($1.2 milliarder)

12. Magic Johnson ($1.2 milliarder)

13. Dick Wolf ($1.2 milliarder)

14. Taylor Swift ($1.1 milliarder)