Vicki Berlin får rolle i ny international gyser med Hollywood-stjerne

Sådan har du nok aldrig set Pinocchio før
Walt Disney Pictures / Pinocchio
(© Walt Disney Pictures / Pinocchio)

I 2022 vandt Triangle of Sadness den prestigefulde Guldpalme i Cannes. På rollelisten fandt man bl.a. Vicki Berlin.

Det var den danske skuespillers første internationale rolle - og hun har fået blod på tanden efter mere. Vicki Berlin har nemlig fundet sin næste rolle i udlandet. Det skriver Variety.

Det bliver i en gyserfilm med titlen Pinocchio: Carved from Darkness. Projektet følger en ny trend, hvor tidligere meget berømte børnehistorier, som nu er endt i såkaldt public domain, får et gysertwist.

Vi så det først med Peter Plys i gyseren Winnie the Pooh: Blood and Honey. Nu venter bl.a. også en Micky Mouse-, Bambi- og Peter Pan-gyser.

'Pinocchio: Carved from Darkness' er dermed en uhyggelig nyfortolkning af Carlo Collodis klassiske fortælling fra 1883 om en dreng af træ, som bliver levende.

I den nye film følger vi Gepetto, der snitter en dukke til minde om sin afdøde søn i et stykke kasseret træ fra et gerningssted, forbandet af Agatha - præstinden fra en ond kult.

Mens Pinocchio forvandles til en hævnfuld morder, følger filmen teenageren Charlie og hans mor Nancy, der ankommer til en lille by for at starte på en frisk.

Rollen som Gepetto indtages af den svenske Hollywood-skuespiller Peter Stormare, der bl.a. er kendt fra film som 'Fargo', 'Armageddon', 'Constantine' og 'John Wick: Chapter 2'.

Mens rollen som moderen Nancy skal spilles af netop Vicki Berlin. Til ugebladet Her & Nu har den danske skuespiller uddybet lidt om sin kommende rolle.

- Jeg spiller hovedrollens alkoholiserede mor, som har mistet sin mand til selvmord og er flyttet til en ny by med sin søn for en ny start. Det er min manager, som efter min rolle i 'Triangle of Sadness' fik mig til casting på den her rolle, forklarer Berlin til Her & Nu.

Hun afslører desuden, at optagelserne starter til februar 2025 i Spanien. Hun fortæller følgende om netop den lidt uvante genre for danskeren: 

- Det er altid svært med en horrorfilm, for genrefilm kan både blive godt og dårligt. Men manuskriptet er virkeligt godt, og det er ikke bare splatter, der er flere skønne historier, mening og hjerte i filmen.

'Pinocchio: Carved from Darkness' instrueres af finske Joonas Tena og er skrevet af Paulie Siegel.

'Pinocchio: Carved from Darkness' har endnu kke en premieredato.