Vildt overraskende: Dansk stjerneinstruktør slår Jeffrey Dahmers efterfølger

I Danmark holder vi med Susanne Bier
Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story
(© Netflix)

Torsdag den 19. september havde Netflix premiere på deres opfølger til den populære Jeffrey Dahmer-serie fra 2022, Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' med Evan Peters i hovedrollen som den infamøse morder tog verden med storm og blev den tredje mest sete engelsksprogede Netflix-produktion nogensinde.

Netflix har nu offentliggjort deres streamingtal, og selvom der stadig er uvisshed omkring, hvad der præcist tæller som en visning på Netflix – er det 5 minutter eller 80% af serien, man skal have set? – kan man se, at 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story' følger i sin forgængers fodspor og topper den globale top 10-liste

Men i Danmark ser det anderledes ud. 

Gennemgår man tallene, afsløres det, at 1. pladsen i Danmark, for tredje uge i træk, er besat af Susanne Bier og hendes serie 'The Perfect Couple'. 

Det er dog værd at bemærke, at Netflix bruger data, der løber fra mandag til søndag, hvilket i denne sammenhæng dækker perioden fra den 16. september til den 22. september.

Da 'Monsters' først fik premiere torsdag den 19., har den derfor haft markant færre dage til at indsamle seertal sammenlignet med Biers 'The Perfect Couple'.

Ikke desto mindre er det bemærkelsesværdigt, at Biers serie, der blandt andet har Nicole Kidman i hovedrollen, formår at holde 'Monsters' tilbage i Danmark – især når det ser anderledes ud på verdensplan. 

Tallene kan dog ikke afsløre præcist, hvor mange afspilninger 'Monsters' og 'The Perfect Couple' har haft i Danmark, da Netflix kun offentliggør deres tal på global skala.

På globalt plan har 'Monsters' akkumuleret 12,3 millioner visninger, mens 'The Perfect Couple' har fået 10,4 millioner. 

I Danmark har vi ellers en stærk passion for true crime og krimihistorier generelt, noget der afspejles både på dansk TV og i film. Derfor er det overraskende, at 'Monsters' ikke automatisk har indtaget 1. pladsen.

Det er dog glædeligt at se en dansker klare sig så godt, også herhjemme. 

For dem, der åbner Netflix og ser, at 'Monsters' ligger på 1. pladsen lige nu, skyldes det, at streamingplatformens top-10 liste opdateres dagligt. 

Selvom 'Monsters' lige nu ligger på førstepladsen, betyder det ikke, at den debuterede som nummer et. Det er nemlig de samlede ugentlige visninger, der afgør placeringen, ligesom i biografverdenen, hvor man vurderer en films succes ud fra "åbningsweekenden."

'Monsters' får dog muligheden igen i den kommende uge, og mon ikke de ekstra dage er med til at sende den op på 1. pladsen. 

’Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story’ og 'The Perfect Couple' kan begge streames på Netflix lige nu.