Afsløring: Dansk Oscar-vinder skal lave 'Dune 3'

Denis Villeneuve bakker ud
Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

Dune: Del 2 er en kæmpe succes. Ikke mindst i Danmark, hvor science fiction-braget snart har rundet 300.000 biografbilletter.

Derfor har flere også talt om muligheden for 'Dune: Del 3'. Og nu virker det til, at det faktisk sker. Men da Warner Bros. gerne vil lave filmen hurtigst muligt, grundet 2'erens store succes, har den nuværende instruktør og manuskriptforfatter Denis Villeneuve måttet bakke ud.

Warner Bros. har derfor handlet hurtigt - og hentet rutinerede kræfter ind til at overtage tøjlerne til sandorme-universet. Nemlig en dansk Oscar-vinder.

Ifølge vores oplysninger bliver det Bille August, som skal styre løjerne på den tredje Dune-film, der vil være baseret på bogen ’Dune: Messiah’.

Bille August vandt i 1989 en Oscar for værket Pelle Eroberen, og den 75-årige filmskaber har masser af produktioner på CV’et fra både ind- og udland. Herunder ’Åndernes Hus’, ’Les Misérables’, ’Gummi Tarzan’ og ’Lykke Per’.

Det er altså en erfaren instruktør, som skal føre faklen videre fra Villeneuve. Det bliver dog Augusts første science fiction-film.

Handlingen vil foregå 15 år ude i fremtiden, og derfor vil flere af skuespillerne også blive gjort digital ældre for at kunne matche den svarende alder i fortællingen. 

Dette er selvfølgelig en aprilsnar, men ’Dune: Del 2’ kan fortsat ses i de danske biografer nu.

Læs mere om ’Dune: Del 3’ her.