Bekræftet: Ikonisk zombie-film får ny efterfølger

Premieredatoen er nu fastlagt
28 Dage senere
(© Fox Searchlight Pictures)

Først kom 28 dage senere, så fulgte 28 uger senere - og nu kommer 28 år senere.

Efterfølgeren har været på tale i årevis, men nu skulle den være god nok. '28 Years Later' har nemlig fået en premieredato.

Det næste kapitel i zombiefranchisen lander allerede næste sommer. Nærmere bestemt 20. juni 2025.

I filmserien er en såkaldt "rage virus" brudt ud i Storbritannien, hvor de inficerede ofre ender i en blodtørstig zombie-lignende tilstand. Modsat den klassiske zombie løber de inficerede dog i dette univers meget hurtigt.

Det er holdet bag de to første film, nemlig instruktør Danny Boyle, der sammen med Alex Garland har forfattet den nye gyser. Sidstnævnte er lige nu biografaktuel som manden bag krigsfilmen Civil War.

Det vil være hhv. 23 år og 18 år efter de to første film, at den tredje film nu lander i biograferne.

Flere spændende navne er allerede tilknyttet rollelisten, herunder Jodie Comer, Ralph Fiennes, Jack O'Connell og - den måske næste James Bond - Aaron Taylor-Johnson.

Oscar-vinderen Cillian Murphy, der spillede Jim i den første film, er med som executive producer - og har tidligere udtrykt interesse i at medvirke.

'28 år senere' kunne meget vel blive startskuddet på en ny trilogi. Således har Candyman-instruktør Nia DaCosta allerede været på tale til en potentiel fortsættelse i universet

'28 år senere' er sat til at få amerikansk biografpremiere den 20. juni 2025.