Beverly Hills 90210-kollegaer hylder afdød stjerne

"Et af de stærkeste mennesker, jeg nogensinde har kendt"
Beverly Hills 90210
(© Paramount Television)

Den 53-årige skuespiller Shannen Doherty gik i lørdags bort efter ni års kamp mod kræft. Serieklassikeren 'Beverly Hills 90210' blev i sin tid Dohertys helt store gennembrud, da hun spillede rollen som Brenda Walsh fra 1990 til 1994.

Dohertys død kommer blot fem år efter Luke Perry, der spillede hendes kæreste Dylan McKay i serien, døde af et slagtilfælde i en alder af 52 i 2019.

Selvom gnidninger med hendes medspillere midt i hendes skilsmisse fra Ashley Hamilton delvist er årsagen til, at hun forlod 'Beverly Hills 90210', har flere af hendes tidligere medstjerner delt mindeord om deres tidligere kollega på sociale medier, hvor de bl.a. beskriver deres årtier lange venskab.

Jennie Garth beskrev på Instagram sin afdøde ven som "et af de stærkeste mennesker, jeg nogensinde har kendt." 

Hun beskrev samtidig, hvor stærkt deres bånd var på trods af den fan- og medieskabte rivalisering mellem dem under serien. 

"Vi blev så ofte stillet op mod hinanden, men intet af det afspejlede sandheden om vores rigtige forhold, som var et, der var bygget på gensidig respekt og beundring. Hun var modig, lidenskabelig, beslutsom og meget kærlig og generøs,” forklarede Garth. 

"Jeg vil savne hende og vil altid ære hende dybt i mit hjerte og i mine minder."

Jason Priestley, der spillede Dohertys tvillingebror Brandon, delte et billede af sig selv og sin afdøde medspiller fra settet på Instagram med teksten: "Chokeret og ked af det over at høre om min ven Shannens bortgang. Hun var en naturkraft, og jeg vil savne hende."


Brian Austin Green hyldede også Doherty med et Instagram-opslag. "Shan. Min søster ... du elskede mig gennem alt. Du var en stor del af min forståelse af kærlighed. Jeg vil savne dig mere, end jeg kan håndtere lige nu."


Tori Spelling skrev i et Instagram-opslag: "Fuck dem... er, hvad Shan ville sige, hvis jeg fortalte hende, at jeg følte mig presset til at skulle opsummere et 36-årigt forhold via sociale medier og den sorg, jeg føler over en ild, hvis flamme gik ud for tidligt."

Spelling kalder i opslaget Doherty for "en rebel i en æra, hvor de fleste kvinder ikke følte sig trygge ved at være stærke."

Doherty blev født i Memphis, Tennessee i april 1971 og startede sin skuespilskarriere allerede som barn.

Udover 'Beverly Hills 90210' har skuespilleren også medvirket i film som 'Heathers' og 'Mallrats'.