Dansk debutfilm hyldes i USA: "Ikke mindre end perfekt"

Sylvia Le Fanus 'Min evige sommer' har haft premiere på international filmfestival
Min evige sommer
(© Min evige sommer / Jan Bastian Muñoz Marthinsen / Adomeit Film )

Instruktør Sylvia Le Fanus debutfilm Min evige sommer blev tidligere i år udtaget til San Sebastian Film Festival i Spanien, som er en af de mest anerkendte filmfestivaler i Europa.

Filmen fik dermed verdenspremiere i konkurrencen New Directors i den spanske kystby den 23. september.

De første anmeldelser begynder så småt at komme ud på diverse internationale medier, der havde journalister som en del af publikum, og anmeldelserne er voldsomt positive. Et eksempel på dette er The Hollywood Reporters reaktion.

'Min evige sommer' følger den 15-årige Fanny, som tilbringer sommeren i idylliske sommerhusomgivelser med sine forældre.

Alt virker ved første øjekast, som det plejer, men selvom Fanny står midt i teenageårene med egne udfordringer, lurer der under overfladen en stor sorg. Hendes mor er uhelbredeligt syg.

Til trods for at sproget er dansk, er problemstillingen universel, og historien har formået at fange ikke blot dansk, men også international interesse.

Blandt andet beskriver det store nyhedsmedie The Hollywood Reporter flere af filmens aspekter som værende "intet mindre end perfekt."

Anmeldelsen fra The Hollywood Reporter roser Sylvia Le Fanus debutfilm for dens nuancerede skildring af en dansk, "kulturelt raffineret bourgeois-familie", der tackler tragedien med stoiskhed, humor og en del alkohol.

'Min evige sommer' roses også for at undgå billig sentimentalisme ved i stedet at fokusere på de små detaljer i hverdagen og følelsen af venten.

- Sådanne velobserverede detaljer er spredt ud over hele filmen.

The Hollywood Reporter har også roser til det visuelle udtryk i 'Min evige sommer' samt aktørerne bag billede- og lyd-designet.

- Jan Bastian Munoz Marthinsens lyse og rene lyssætning følger tålmodigt karaktererne uden at tiltrække unødig opmærksomhed. Det samme gælder musikken af Patricio Fraile og lyd-designet af Frederik Lehmann Mikkelson, som arbejder i tæt samspil.

Anmelderen fremhæver afslutningsvis også skuespillet som "no less pitch perfect" og bemærker den skandinaviske ro og praktiske tilgang til livets afslutning, der gennemsyrer filmen.

- Skuespillet fra hele ensemblet, men især Toft Loholt, Maria Rossing og Anders Mossling, er ligeledes ikke mindre end perfekt.

Flotte ord fra et velanerkendt medie til Sylvia Le Fanu og de medvirkende.

'Min evige sommer' får dansk premiere til januar 2025.