Derfor afviste Russell Crowe ikonisk Ringenes Herre-rolle

Det blev til Viggo Mortensens fordel
Viggo Mortensen i 'Ringenes Herre'
(© Warner Bros.)

I dag er det svært at forestille sig andre i Ringenes Herre-rollen som Aragorn end Viggo Mortensen.

Men han var faktisk ikke den første, der efter sigende blev spurgt. Russell Crowe var nemlig på tale og havde faktisk haft en samtale med instruktør Peter Jackson, før han selv afslog at medvirke i de storslåede fantasy-film.

I en ny video fra British GQ åbner Russell Crowe mere op for, hvorfor han takkede nej - og om han fortryder den beslutning i dag:

- Jeg læste rigtig meget Tolkien, da jeg var barn. Så jeg var ret meget oppe at køre over 'Ringenes Herre', forklarer den i dag 60-årige skuespiller og fortæller om sin casting-proces:

- Jeg følte i høj grad, at det var studiet bag, som traf den beslutning, ikke filmens instruktør. Og jeg talte med Peter Jackson over telefonen, og han sagde ikke den slags ting, som en instruktør plejer at sige, hvis de virkelig gerne vil have dig med ombord på et projekt.

- Jeg fik en fornemmelse af, at han allerede havde en anden i tankerne, som han gerne ville have. Og hvis jeg sagde ja til rollen, ville det faktisk være en forhindring for ham.

Russell Crowe uddyber: 

- Vi kommer begge fra det samme sted, så der er en nuance i den samtale, som andre mennesker måske ikke hører - vi er begge fra New Zealand. Og jeg vidste, at på sin egen måde, uden at han egentligt sagde noget negativt, så havde han en anden plan. Så jeg forlod projektet efter det.

I samme ombæring fortæller Russell Crowe, at han absolut ikke fortryder, at han sagde nej til rollen.

Udover Russell Crowe var også Nicolas Cage og Daniel Day-Lewis på tale til rollen, som altså endte med at gå til dansk-amerikanske Viggo Mortensen - som faktisk også afviste filmen i første omgang.

Viggo Mortensen er lige nu aktuel i de danske biografer med westernfilmen Til verdens ende, som han udover at medvirke i også har forfattet, instrueret, skrevet musikken til og produceret.

Filmen følger den danske cowboy Holger Olsen (Viggo Mortensen), der indleder et forhold med den selvstændige Vivenne (Vicky Krieps). Men da han går ind i Den Amerikanske Borgerkrig, efterlader han Vivenne alene.

'Til verdens ende' kan ses i de danske biografer nu.

Se hele video-interviewet med Russell Crowe herunder.

Køb billetter