Efter 40 års forsøg: Gyser-klassiker skal genskabes af moderne horror-mester

Skal det endelig lykkes at bringe monsteret tilbage på lærredet?
The Conjuring (2013)
(© Warner Bros.)

Det er en af nyere tids mest prominente navne på gyserfronten, der nu har kastet sig over at udvikle en genindspilning af et klassisk monstergys.

James Wan har nemlig udset sig en genindspilning af Creature from the Black Lagoon fra 1954 som et kommende projekt. Han vil desuden måske selv instruere. Det skriver The Hollywood Reporter.

James Wan er som bekendt manden, der brød blodigt igennem med den første Saw i 2004. Senere kom bl.a. Insidious og The Conjuring. Alle tre film har affødt en længere række efterfølgere.

I nyere tid har James Wan bl.a. også kastet sig over de helt store Hollywood-film med Fast & Furious 7 samt Aquaman og Aquaman and the Lost Kingdom

Med en genindspilning af 'Creature from the Black Lagoon' vender filmskaberen således tilbage til under havoverfladen i mødet med det ikoniske monster.

Det oprindelige gys er i sort/hvid og kunne i sin tid opleves i 3D, hvor historien om et præhistorisk vandvæsen skabte skræk og rædsel.

Creature from the Black Lagoon
(© Universal Pictures / Creature from the Black Lagoon)

Det er ikke første gang, at Jack Arnolds 50'er-gys har været forsøgt bragt til live på ny.

I 1980'erne forsøgte Hollywood bl.a. med John Landis (The Blues Brothers, 'An American Werewolf in London', Coming to America) som producer at puste liv i monstret.

Selv gysermesteren John Carpenter (Halloween, The Thing, Escape from New York) og instruktøren Ivan Reitman (Ghostbusters, Twins, Kindergarten Cop) skulle have udviklet på en genindspilning i 1990'erne.

Der har også i 2000'erne været forsøg på at bringe vandbæstet tilbage, bl.a. med gystermesteren Guillermo del Toro i instruktørstolen, mens man i 2010'erne under banneret Universal's Dark Universe ville bringe flere klassiske Universal-monstre tilbage i biografen, herunder også The Creature from the Black Lagoon.

James Wans genindspilning beskrives ikke så overraskende som en jordbunden og moderniseret genfortælling, der vil byde på fysisk rædsel og samtidig respektere originalen.