Efter 'Elvis': Instruktør laver ny film om endnu en legende

Baz Luhrmanns næste projekt
Elvis
(© Warner Bros. / Elvis)

Den australske filmverden har i Baz Luhrmann en instruktør, der er kendt for at kombinere klassiske fortællinger med moderne visuelle greb. Noget der bl.a. gjorde sig meget gældende i hans udgave af Den store Gatsby fra 2013.

Nu er filmskaberen så igen klar til at påtage sig en film af historisk betydning. Hans næste projekt bliver nemlig en fortælling om den legendariske franske nationalheltinde Jeanne d'Arc.

Ligesom med 'Gatsby' har Luhrmanns film en tendens til at skille sig ud fra mængden på grund af deres blanding af drama, musik og stærke æstetiske valg. 

Senest har han været aktuel med den 8 gange Oscar-nominerede film om "The King of Rock and Roll", der havde titlen Elvis. En film som for alvor havde stort fokus på musik og samtidig bar Baz Luhrmanns karakteristiske æstetik.

Gennem sin karriere har Luhrmann påtaget sig nogle af verdens største fortællinger med film som Romeo + Juliet og førnævnte 'Den store Gatsby' baseret på den tidløse roman af F. Scott Fitzgerald.

Der vides endnu ikke meget om filmen, men historien om Jeanne d'Arc kan sagtens tåle at blive genfortalt. 

Jeanne d'Arc var en fransk bondepige, der som teenager påstod at have fået guddommelige visioner, som befalede hende at redde Frankrig under Hundredårskrigen (1337-1453). 

Hun ledte de franske tropper til en afgørende sejr ved belejringen af Orléans i 1429, hvilket vendte krigens gang. 

Men kort efter blev hun taget til fange af burgunderne, overgivet til englænderne og dømt for kætteri – handlinger der strider mod officiel religiøs lære. 

Selvom det endte tragisk for Jeanne d'Arc, der i 1431 blev brændt på bålet, blev hun i 1920 helgenkåret og er i dag en fransk nationalheltinde og et symbol på kvindekampen.

jeanne d'arcs lidelse og død
(© Société Générale des Films / 'Jeanne d'Arcs lidelse og død')

Det vides endnu ikke, hvem der skal spille rollen som den bredt beundrede kvinde, og Warner Bros. har derfor udsendt et castingopslag for rollen. 

Og mon ikke en vis Hollywood-stjerne vil tage til audition, efter hun for nylig har annonceret, at Carl Theodor Dreyers Jeanne d'Arcs lidelse og død er en af hendes absolutte yndlingsfilm, og at rollen som Jeanne d'Arc ville være hendes drømmerolle - noget du kan læse mere om her

Udover danske Dreyers stumfilmsmesterværk, som er placeret på IMDb’s top-250 liste over verdens bedste film, er den mest kendte filmmatisering måske Joan of Arc fra 1999.

I 90’ernes udgave var det den ukrainsk-amerikanske skuespillerinde Milla Jovovich – kendt bl.a. fra Resident Evil – der portrætterede den franske helgen. 

På trods af et stort budget på hele 85 millioner dollars ifølge Box Office Mojo blev 'Joan of Arc' mildest talt ikke en succes hverken kommercielt eller blandt kritikere.

Nu er det så op til Baz Luhrmann at levere en film, der er Jeanne d'Arc værdig.

Filmen har endnu ikke en officiel premieredato.

Jeanne d'Arc
Joan of Arc (© Gaumont / Milla Jovovich i 'Joan of Arc')