En mordgåde fra Vikingetiden kan ændre danmarkshistorien i ny TV2-serie

Anders W. Berthelsen og Maria Christensen er i front
Danefæ
(© Per Arnesen / TV 2)

Ny TV 2-dramaserie med Anders W. Berthelsen og Lene Maria Christensen er netop startet optagelser.

Serien bliver noget så sjældent som et dansk drama om arkæologi, hvor det slår gnister mellem det ægte power-couple indenfor branchen, Ester og Michael, der henholdsvis er ansat på et mindre, fynsk museum og direktør for Nationmuseet, da Ester begår en banebrydende opdagelse.

En tusind år gammel mordgåde fra vikingetiden truer nemlig med at ændre forholdet mellem ægteparret samt hele danmarkshistorien.

Serien får titlen 'Danefæ' og et helt originalt værk, der ifølge Marlene Billie Andreasen, som er senior excutive producer på serien, søger at tage ligestillingsdebatten samt gamle, indgroede magtstrukturer under lup på underholdende vis.

Både Lene Maria Christensen og Ander W. Berthelsen er lige nu begge biografaktuelle i den politiske thriller Mørkeland og sidstnævnte spiller ligeledes med i den kommende familiefilm Børnene fra Sølvgade, der har premiere til oktober.

Ud over de to hovedroller medvirker blandt andre Birthe Neumann, Fanny Leander Bornedal, Petrine Agger og Jakob Cedergren  i serien.

Lars K. Andersen (Flammen & Citronen) er hovedforfatter, og serien bliver instrueret af Dagur Kári (Hygge!).

Serien, der bliver på seks afsnit, forventes af få premiere på TV 2 Play og TV 2 i 2025/26.