Filmlegender deler rørende mindeord om James Earl Jones

Manden med Hollywoods mest ikoniske stemme mindes
The hunt for Red October
(© UIP)

Den amerikanske skuespiller James Earl Jones døde i går i en alder af 93 år.

Hollywood og hele underholdningsverdenen sørger i dag over tabet af den legendariske skuespiller.

Mark Hamill, der arbejdede sammen med Jones i Star Wars-sagaen, førte an i hyldesterne med et rørende opslag på sociale medier, hvor han delte et billede af Jones med teksten "RIP 'Far'." 

Opslagsteksten refererer naturligvis til, at Jones leverede den ikoniske stemme bag Darth Vader, der var Luke Skywalkers (Hamill) far i den elskede franchise.

En anden kollega fra Star Wars, skuespilleren Billy Dee Williams, der spillede Lando Calrissian i den originale trilogi, delte et billede af sig selv og Jones og skrev en rørende hyldest til stjernen. 

- Han bragte kraft, visdom og sjæl til hver rolle, men hvad mere er, at han var en venlig, ydmyg sjæl, der inspirerede alle omkring ham, sagde Williams, der også arbejdede sammen med Jones på filmen 'The Bingo Long Traveling All-Stars & Motor Kings'.

George Lucas er ikke selv på sociale medier, men den officielle Star Wars Instagram-konto delte en udtalelse fra Star Wars-skaberen:

- James var en utrolig skuespiller, en meget unik stemme både i kunst og i ånd. 

- I næsten et halvt århundrede var han Darth Vader, men hemmeligheden bag det hele er, at han var et smukt menneske. Han gav dybde, oprigtighed og mening til alle sine roller, blandt de vigtigste var at være en dedikeret ægtemand til den afdøde Ceci og far til Flynn.

- James vil blive savnet af så mange af os... både venner og fans.

Kevin Costner, der spillede over for Jones i Baseball-dramaet Field of Dreams, hyldede den afdøde skuespillers præstation i filmen fra 1989 ved at skrive: "Hvis du har set den, ved du, at den her film ikke ville være den samme med en anden i hans rolle."

I New York har den berømte Empire State Building tilmed projekteret Jones' Darth Vader i sort og rød på facaden i hyldest til skuespilleren.

Andre nævneværdige personer, som har delt mindeord på sociale medier, tæller bl.a. Barry Jenkins, Colman Domingo, Jeffrey Wright, Octavia Spencer, Ava DuVernay og Mike Flanagan.

Ud fra den overvældende mængde hyldester, der kommer fra hele underholdningsindustrien, står det klart, at Jones' arbejde rørte og inspirerede mange mennesker. 

Selv dem, der aldrig arbejdede sammen med ham, har anerkendt den indflydelse, han altid vil have. Hans præstationer vil leve videre for evigt.