Første reaktioner på ny Alien-film: "Sommerens bedste film"

Amerikanske journalister har set 'Alien: Romulus'
Alien: Romulus
(© Disney)

I denne uge er der premiere på den seneste film om de uhyggelige Xenomorphs, bedre kendt som Alien. 

Filmen har titlen Alien: Romulus og har været imødeset blandt fans grundet sine uhyggelige, stemningsfulde trailers og gyser-vante instruktør Fede Àlvarez.

En række heldige journalister fra USA har set filmen og givet deres umiddelbare reaktioner via de sociale medier. Og her er der bred enighed om, at filmen er ”chokerende god”.

Flere lægger vægt på, at den er en hyldest til de tidligere kapitler i den populære Alien-serie, men samtidig er sin egen uden at forfalde til fan-service.

Og så nævner flere slutningen på filmen, der ser ud til at være noget ganske særligt. Så er vores nysgerrighed ekstra pirret!

 

Første reaktioner på 'Alien: Romulus' i uddrag:

- 'Alien: Romulus': Har alle de bedste kendetegn, som du vil forvente i en Alien-film, men det føles aldrig, som om den lefler for nostalgi eller fanservice... og den går endda i en ny vanvittig retning. Fede Alvarez og holdet har netop født sommerens bedste film. (Hollywood Reporter)

- 'Alien: Romulus' er chokerende god. Denne film er så opfindsom med sin gys, spænding og det visuelle, mens den aldrig krydser grænsen ind til umotiveret blod og vold. Den emulerer de originale Alien-film også. Jeg var nødt til at samle min kæbe op fra gulvet i tredje akt. Det var sindssygt. Wow. (Comicbook.com)

- 'Alien: Romulus' er den bedste Alien-film siden 'Aliens'. Den perfekte bro mellem sci-fi-gys som Scotts originale med den spændende action fra Camerons efterfølger. Den bliver mere og mere spændende for hver scene, hvilket kulminerer i et mind-blowing sidste akt, der beviser, at Fede Álvarez aldrig holder igen. Fuldstændig sindssygt fyldt med friske ideer. (ComingSoonNet)

- 'Alien: Romulus' havde mit på kanten af mit sæde i spænding. Fede Álvarez forstod opgaven og bestod med topkarakter. Som fan, elskede jeg de nye elementer og twists, som blev introduceret. Det her har pustet nyt liv i Alien-franchisen og kunne være en af de bedste. (RottenTomatoes)

- 'Alien: Romulus' er det sci-fi-gyser mesterværk, som vi har ventet på! Fede Álvarez tager franchisen tilbage til sine rødder på den mest uhyggelige måde... Bedste Alien-film i årtier! Et must watch i IMAX! (Nerdtropolis)

Læs endnu flere reaktioner (på engelsk) her.

'Alien: Romulus' er som nævnt instrueret af Fede Àlvarez, der bla. har film som The Girl in the Spider's Web, Don't Breathe og rebottet Evil Dead på sit CV. Og som man kan læse i reaktionerne ovenfor er hans tilgang til Alien-universet en succes.

Ridley Scott var manden, der satte franchisen i gang i 1979 med filmen Alien. Siden er der fulgt en længere række fortsættelser og spin-offs.

Handlingen i den nye 'Alien: Romulus' udspiller sig mellem den originale 'Alien' og James Camerons fortsættelse Aliens fra 1986, hvor man følger en gruppe unge rumkolonister, der snart må kæmpe for livet i mødet med det ikoniske rumvæsen.

'Alien: Romulus' har biografpremiere den 15. august. Find dine billetter til filmen på kino.dk her.

Køb billetter