Fra 'Creed' til Crown: Michael B. Jordan overtager ikonisk filmrolle

Bliver den næste skørtejæger
Billede
(© Creed / Sony Pictures)

Michael B. Jordan har flere gange bevist, at han ikke er bange for at påtage sig karakterer med historisk betydning.

I 2015 spillede han Johnny Storm, det ildbetvingende medlem af De Fantastiske 4, og i 2018 portrætterede han Erik Killmonger i filmen Black Panther, en ikonisk skurk fra Marvel-tegneserierne.

Den nu 37-årige skuespiller har også haft en fremtrædende rolle som Adonis Johnson i hele tre Creed-film, en spin-off til Sylvester Stallones Rocky-filmserie, hvor Jordan spiller søn af den legendariske bokser Apollo Creed.

Nu er Jordan så igen klar til at tage en ny, filmhistorisk rolle på sig.

Denne gang som den succesfulde skørtejæger og mestertyv Thomas Crown i en genindspilning af The Thomas Crown Affair. Det skriver Variety.

Thomas Crown-rollen blev tidligere spillet af Hollywood-ikonet Steve McQueen i den originale film fra 1968 og senere af den populære James Bond-skuespiller Pierce Brosnan i 1999.

I den nye film vil Jordan både spille hovedrollen som den forførende tyv og fungere som instruktør.

Tilbage i 2023 udtalte Jordan, kort tid efter premieren på Creed III – en film der markerede hans debut som instruktør – at det havde været en transformativ oplevelse, og han antydede samtidig, at det ikke ville være sidste gang, han satte sig i instruktørstolen.

- Jeg føler mig stadig som en underdog. Jeg føler, at jeg lige er ankommet, som om jeg lige er kommet hertil, og nu har jeg redskaberne og tingene omkring mig til virkelig at kunne være lidt mere offensiv, udtaler Jordan til Variety.

Og netop offensiv må det siges, at den amerikanske skuespiller er.

Udover det netop annoncerede Thomas Crown-projekt er han tilknyttet hele seks kommende film.

Heriblandt endnu en Creed-film, en efterfølger til Will Smith-filmen I Am Legend, samt en original genre-film instrueret af Ryan Coogler, som Jordan har arbejdet med flere gange før.

Det bliver femte gang, at de to samarbejder, efter Coogler tidligere har instrueret Jordan i den anmelderroste film Fruitvale Station, de første to Creed-film og Black Panther.

Plotdetaljerne om 'The Thomas Crown Affair' er endnu hemmeligholdt, men filmen, som markerer Jordans anden indsats som instruktør, er skrevet af Drew Pearce, en velkendt manuskripforaftter i Hollywood. 

Pearce har blandt andet har skrevet Iron Man 3, Mission: Impossible – Rogue Nation og senest action-komedien The Fall Guy med Ryan Gosling og Emily Blunt

‘The Thomas Crown Affair’ har endnu ikke nogen fastalgt premieredato.