Har ventet opfølger til storfilm fået en overraskende premieredato?

Warner Bros. har opdateret deres kalender
Dune Del 2
(© Warner Bros.)

Denis Villeneuve er instruktøren af de to populære Dune-film, hvoraf den seneste, Dune: Del 2, havde biografpremiere tidligere i år.

Sammen med selskaberne bag Dune-filmene, Warner Bros. og Legendary Pictures, skal han instruere en ny "event-film" optaget i det store IMAX-format. Det skriver Variety.

Filmen, der endnu ikke har nogen titel, får premiere den 18. december 2026 i USA, og med kombinationen mellem instruktøren og de to filmselskaber kan man selvfølgelig kun spekulere i, om der er tale om den tredje Dune-film, 'Dune: Messiah', som blev bekræftet af Legendary tilbage i april.

Noget tyder dog på, at det er en anden film, og Denis Villeneuve har tidligere udtalt sig til pressen, at han gerne vil lave noget andet, inden han vender tilbage til ørkenplaneten Arrakis for tredje gang.

Hvis det ikke er 'Dune: Messiah', så kan event-filmen i virkeligheden være filmatiseringen af Annie Jacobsens 'Nuclear War: A Scenario'. Den har tidligere været annonceret, men uden en premieredato tilknyttet.

Jacobsens bog "udforsker et tikkende ur-scenarie om, hvad der ville ske i tilfælde af en atomkrig, baseret på snesevis af eksklusive nye interviews med militære og civile eksperter, der byggede våbnene og har været fortrolige med reaktionsplanerne og har været ansvarlige for disse beslutninger, hvis de skulle have været truffet."

Faktisk er der også både en tredje og fjerde mulighed. På IMDb står filmene 'Cleopatra' og 'Rendezvous with Rama' også anført som mulige kommende projekter, der begge er under udvikling. Det er dog de to førnævnte titler i artiklen, som der har været mest buzz omkring den seneste tid.

'Dune: Del 2' indspillede 711 mio. dollars i sit biografliv og var årets største film, inden Inderst inde 2 overtog tronen med en indtjening på over 1 mia. dollars.

Som sidebemærkning kan vi nævne, at også Godzilla x Kong: The New Empire får en slags efterfølger. En ny film i Warner Bros.’ såkaldte ”Monsterverse” er nemlig blevet offentliggjort til biografpremiere den 26. marts 2027 i USA. 

'Godzilla x Kong: The New Empire' indtjente 567,6 mio. dollars på verdensplan og er dermed den næstbedst sælgende ”Monsterverse”-titel efter Kong: Skull Island. Den indspillede i 2017 marginalt mere med 568,8 mio. dollars på verdensplan.

LÆS OGSÅ: Alt vi ved om 'Dune 3' - fra handling og skuespillere til premieredato