Hollywood-stjerne leverer karrierens bedste præstation i ny storfilm: "Der er ingen film uden hende"

'Poor Things' kan ses i biografen nu
Searchlight Pictures / Poor Things
(© Searchlight Pictures / Poor Things)

Den græske instruktør Yorgos Lanthimos har en spændende filmografi bag sig med titler som The Favourite, The Killing of a Sacred Deer og The Lobster. Nu er filmskaberen igen biografaktuel med en surrealistisk Frankenstein-fortælling, der har Oscar-vinderen Emma Stone i den scene-stjælende hovedrolle.

Filmen hedder Poor Things og er baseret på romanen af Alistair Grey fra 1992. Historien følger den unge kvinde Bella, der vækkes til live af den geniale og uortodokse Dr. Godwin Baxter.

Under Baxters beskyttelse åbner sig en ny verden for Bella, der er ivrig efter at lære om livet og verden, hvilket sender hende på en verdensomspændende rejse.

I anledning af premieren på 'Poor Things' snakkede vi med skuespilleren Ramy Youssef, der her får sit store gennembrud på det store lærred efter roller i flere serier heribland hans egen, 'Ramy'. Se hele interviewet nederst.

Her faldt snakken bl.a. på Emma Stones præstation, der allerede har vundet flere priser og opnået stor ros fra anmelderne. Flere kritikere har kaldt dette for den bedste præstation i skuespillerens karriere, som tidligere bl.a. har budt på en Oscar-vindende rolle i La La Land.

Stone har sikret sig en Golden Globe og en Critics Choice Award for sin rolle som Bella, mens hun spås gode chancer for også at blive nomineret til en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle.

Til spørgsmålet om hvordan det var at spille overfor Emma Stones ekstraordinære præstation, svarer Youssef hurtigt, at der ikke er nogen film uden hende.

- Jeg mener, at Yorgos har sagt det mange gang, at der ikke er en film uden hende. Hun ER filmen, så os andre spiller bare med på det, hun bringer, og måden hun bygger sin karakter og de valg, hun traf.

- Jeg er bare så imponeret af hende.

Udover Stone og Youssef har 'Poor Things' mange andre stjerner på rollelisten, der også tæller Mark Ruffalo, Margaret Qualley og en næsten ukendelig Willem Dafoe.

'Poor Things' har dansk biografpremiere den 18. januar.