Husker du Tucan-drengen? I dag er han anerkendt dansk instruktør

Hør historien fra ham selv
Tucan-drengen
(© 'WulffMorgenthaler' / DR)

For små 20 år siden kørte det meget populære sketchshow 'WulffMorgenthal' over skærmen på DR. Her blev vi dus med Michael Wulff, Anders Morgenthaler, den voldelige flodhest Dolph … og Tucan-drengen!

Hvad du måske ikke ved er, at manden bag Tucan-makeup’en i dag er en meget succesfuld danske filmskaber? Nemlig Michael Noer.

Noer har stået bag fængselsdramaet ’R’, arbejdet med Ghita Nørby i ’Nøgle hus spejl’, Jesper Christensen i ’Før frosten’, lavet den meget populære DR-serie ’Huset’ og stået bag Hollywood-filmen ’Papillion’ med Charlie Hunnam og Rami Malek.

Den danske instruktør er lige nu biografaktuel med Trine Dyrholm-dramaet Birthday Girl, som handler om en mor og hendes datter, der tager på krydstogt for at fejre sidstnævntes 18-års fødselsdag. Det hele tager dog en uventet og meget ubehagelig drejning på åbent hav.

Da vi mødte Michael Noer til en podcast om karrieren og den nye film, kunne vi dog ikke dy os for lige at spørge ind til Tucan-drengen. Læs hans kommentar i artiklen her.

Lyt til hele podcasten herunder eller på dine foretrukne podcast-app (søg blot på kino.dk filmpodcast)

I 'WulffMorgenthaler' følger man Tucan-drengen på forskellige gøremål her i livet. Når han går til ro, når han er på blinddate, på hans studie-job og meget mere. (Se evt. videoen nederst i artiklen)

De små indslag er oftest max et par minutter lange og består mest af musik og lyde, og ingen dialog.

Michael Noer gik på filmskole med Anders Morgenthaler, og det var derigennem, at det to var kommet til at kende hinanden:

- Jeg vil jo påstå, at jeg ikke har en lille hage, men jeg tror Morgenthaler måske synes, at hvis jeg sådan stak overmunden lidt frem, så har jeg et lille overbid. Det synes jeg nu ikke er så voldsomt, men åbenbart voldsomt nok til at blive kaldt ’Tucan-drengen’, fordi så fik jeg sådan et næb på.

Noer fortæller, at han husker tilbage på tiden omkring ’WullfMorgenthaler', som en fed brydningstid, hvor især unge mennesker ikke gik op i, hvad der blev blandet sammen:

- Jeg tror, at underholdningen, den skaffer man sig på alle mulige måder, så på den måde var det også en repræsentant for dét, at jeg behøvede ikke at være skuespiller for at kunne være Tucan-drengen. 

- Men jeg prøvede at plædere for, at jeg skulle have nogle replikker. Det fik jeg desværre ikke. Så det var ikke rigtig mig, der skulle ud sammen med Dolph for at åbne Rødovre centret eller få navngivet nogle byveje forskellige steder i provinsen. Men det var sjovt at prøve at være skuespiller for så fandt man også ud af, at det er rigtig hårdt. 

Om selve make-up-delen fortæller Noer:

- Det var meget sjovt, for jeg insisterede faktisk på at beholde den på, hvor jeg så bare tog hjem til min ven der boede i Valby, og han blev utrolig bange.

'Birthday Girl' kan ses i biografen nu.