Inspiration til din næste biograftur: 3 hæsblæsende action-baskere i maj

Filmfokus på de eksploderende biografoplevelser
Furiosa: A Mad Max Saga
(© Warner Bros.)

Er du også vild med eksplosioner, vilde stunts og hæsblæsende underholdning? Så byder maj måned heldigvis på flere ventede actionbaskere.

Du kan finde inspiration til din næste tur i biografen med vores nye video-format Filmfokus, som vi her på kino.dk har udviklet i samarbejde med Dansk Reklame Film. Et format hvor vi stiller skarpt på din næste store biografoplevelse. 

I denne udgave fremhæver vi tre storslåede actionfilm, der absolut bør opleves med høj lyd på det store lærred.

Se videoen nederst eller læs mere om de tre udvalgte film herunder.

The Fall Guy
(© The Fall Guy / UIP)

The Fall Guy

Efter sidste år at have charmeret publikum verden over som Barbies bedårer Ken er Ryan Gosling nu tilbage i biografen med actionbaskeren 'The Fall Guy'. 

Her spiller Gosling en tidligere stuntmand, der bliver trukket tilbage til sin profession efter en kendt skuespiller meldes savnet – så nu må han bruge sine stuntevner til at finde stjernen og redde sin ekskærestes storfilm.   

'The Fall Guy' er instrueret af den selv tidligere stuntmand David Leitch, der har stået bag populære actionfilm som Deadpool 2 og senest Bullet Train. 

'The Fall Guy kan ses i biografen nu. Find dine billetter herunder.

Kingdom of the Planet of the Apes
(© Kingdom of the Planet of the Apes / Walt Disney Pictures)

Kingdom of the Planet of the Apes

Filmen 'Kingdom of the Planet of the Apes' er opfølgeren i sagaen om abernes planet, der følger efter 2017-filmen Abernes planet: Opgøret.

Historien i denne film finder sted adskillige generationer i fremtiden efter Caesars styre, hvor aber er den dominerende art, mens menneskerne nu lever i skyggerne.

Mens en ny tyrannisk abeleder er ved at opbygge sit imperium, begiver en ung abe sig ud på en farlig rejse. Denne rejse vil få ham til at sætte spørgsmålstegn ved alt, hvad han ved om fortiden, og tvinge ham til at træffe valg, der vil definere fremtiden for både aber og mennesker.  

I denne film giver instuktøren Wes Ball, der tidligere har stået bag Maze Runner-trilogien, nyt liv til filmserien, der først kom til verden i 1968 med Planet of the Apes

'Kingdom of the Planet of the Apes' får biografpremiere den 8. maj. Find dine billetter herunder:

Furiosa: A Mad Max Saga
(© Warner Bros.)

Furiosa: A Mad Max Saga

Instruktør George Miller blæste verden omkuld med hæsblæsende action og vanvittige praktiske stunts i sin storfilm 'Mad Max: Fury Road' fra 2015. 

Nu får en af fortællingens centrale karakterer sin egen film med 'Furiosa', der handler om krigerens yngre dage, hvor Furiosa må overleve mange prøvelser i sit forsøg på at finde hjem fra en krigerisk biker-horde. 

Forhistorien fortælles igen af George Miller, mens rollen som den unge Furiosa spilles af Queen’s Gambit-stjernen Anya Taylor-Joy. 

'Furiosa: A Mad Max Saga' får biografpremiere den 22. maj.