Instruktør afslører: 'The Batman 2' vil blive påvirket af handlingen i ny serie

Matt Reeves om sin tilgang til superhelteefterfølgeren
'The Batman'
(© 'The Batman' / Warner Bros.)

Lige nu har streamingtjenesten Max succes med tv-serien 'The Penguin', hvor Colin Farrell gentager sin rolle som skurken Oswald "Pingvinen" Cobblepot fra Matt Reeves' The Batman, fra 2022.

Mens der udsendes et nyt afsnit af serien hver uge, begynder fans at spekulere i koblingen mellem 'The Penguin' og den kommende fortsættelse til 'The Batman', der forventes at ramme biograferne i 2026.

Og at der kommer en sammenhæng, er der ingen tvivl om, og faktisk har instruktøren Matt Reeves ændret visse elementer i sin The Batman Part II for at tilpasse den til 'The Penguin'. Det fortæller han til filmsitet MovieZine i et nyt interview.

- Jeg lod Lauren [LeFranc, serieskaber, red.] vide, hvor jeg havde brug for hendes historie for at begynde. Altså en uge efter begivenhederne i 'The Batman'. For jeg ville gerne have, at vi udnyttede den begivenhed og det magtvakuum, der opstod, med stor risiko for vold.

Nu bevæger vi os ind i spoiler-territorium, men når Reeves taler om et magtvakuum efter 'The Batman' er det, at The Penguin efter sin chef Carmine Falcones død opnår en ny mulighed for at stige til tops i Gotham Citys underverden.

- Så jeg havde brug for, at miniserien sluttede på en bestemt måde, så det var muligt at forbinde den med den næste film også. Men der var nogle ting, der dukkede op, mens hun udviklede historien i 'The Penguin', som jeg tænkte, kunne være interessant at følge op på i den næste spillefilm, vi arbejdede på på samme tid.

The Batman The Pinguin
Colin Farrell som The Penguin i 'The Batman' (© Warner Bros. / The Batman)

- Det er, som om vi har haft to store flyvemaskiner oppe i luften på samme tid, hvor jeg har skullet fungere som lidt af en flyveleder. Og nogle gange indså jeg, at hvad Lauren gjorde med den karakter og castet den person... det kunne også være interessant for os at bruge. Så på den måde har mit eget arbejde på 'The Batman II' også udviklet sig og ændret sig i løbet af denne tid.

'The Batman Part II' har igen Robert Pattinson som Bruce Wayne, alias Batman, i hovedrollen, ligesom Andy Serkis atter spiller butleren Alfred Pennyworth, og Jeffrey Wright vender tilbage som politikommissær Gordon. Colin Farrell er også bekræftet i rollen som netop The Penguin.

'The Penguin' kan ses lige nu på Max.

'The Batman Part II' forventes at få biografpremiere den 1. oktober i 2026.