Internettet er ikke i tvivl: Disse 2 storfilm bliver årets "Barbenheimer"

Efteråret byder på et nyt biograf-event
Gladiator 2
(© UIP / Gladiator 2)

Da Barbie og Oppenheimer sidste sommer fik premiere på samme dag, endte det som en af de største biograf-events i nyere tid. 

De to film er hinandens diametrale modsætninger, og det var præcis det, som blev grobunden for begivenheden, som blev døbt "Barbenheimer". 

Publikum gik i biografen, først for at se menneskehedens store nedtur omkring atombomben i 'Oppenheimer' og derefter sluttede af med et opløftende, pink eventyr i 'Barbie'. 

Folk strømmede i biograferne, 'Barbie' endte som årets mest sete film - og 'Oppenheimer' endte som årets helt store Oscar-vinder.

Nu er det næste "Barbenheimer" måske fundet - og internettet er allerede oversvømmet med memes. 

Det drejer sig om filmene Gladiator 2 og Wicked: Part One

Ridley Scotts tilbagevenden til Romerriget i den brutale opfølger til sværd-og-sandal-klassikeren Gladiator fra 2000. Og den kommende filmatisering af den yderst populære romantiske musical 'Wicked' baseret på eventyrklassikeren 'Troldmanden fra Oz'.

I USA får filmene begge premiere den 22. november - og folk glæder sig til både at skulle se blodige, beskidte gladiatorer efterfulgt af hekse, trylleri, sang og musik.

Rollelisterne er ligeledes smækfyldte med stjerner fra Paul Mascal, Pedro Pascal, Denzel Washington og danske Connie Nielsen til Ariana Grande, Cynthia Erivo, Michelle Yeoh og Jeff Goldblum.

På den danske front er der dog pt et lille problem. Lige nu står 'Gladiator 2' til at få dansk biografpremiere den 14. november, mens 'Wicked: Part One' følger den 28. november.

I Danmark er dermed to uger mellem de to premierer. Det kan blive ændret, især hvis filmstudierne lugter en ny "Barbenheimer". Men mon ikke, at man stadig har mulighed for at kombinere en biograftur med de to, når vi rammer slut november?

Nu skal vi bare have fundet på et navn til begivenheden. "Wicked Gladiator"? "Gladicked"? "Wickiator"?