Jan Linnebjerg træder ud af Pyrus' skygge: Gør comeback i ny krimiserie

Tilbage på den store scene i en seriøs rolle
Alletiders jul
(© TV2)

Navnet Jan Linnebjerg er måske ikke genkendeligt for alle. Men Pyrus kender stort set alle i Danmark - store som små.

Jan Linnebjerg, som har lagt ansigt og krop til nissen, har i mange år stået i skyggen af netop sin egen ikoniske jule-figur.

Men nu står Jan Linnebjerg til at få et skuespiller-comeback på den helt store scene. Han er nemlig en del af rollelisten på en ny serie-satsning på Danmarks Radio.

'Generationer'
(© DR)

Det drejer sig om serien Generationer, der skabt af Anna Emma Haudal, som tidligere har stået bag den populære ungdomsserie 'Doggystyle' og filmen Venuseffekten.

'Generationer' beskrives af DR som en dramaserie med et krimiplot - og er centeret omkring et mord.

Danmarks Radio skriver i deres egen presseomtale følgende om handlingen: 

- Serien åbner med fundet af et mumificeret spædbarnslig under en renovering i en lejlighed på Frederiksberg. I samme lejlighedskompleks bor den 87-årige Martha. Hun påtager sig hurtigt ansvaret for drabet, til stor undren for hendes familie. 'Generationer' handler om familiehemmeligheder, og alt det vi ikke taler om. Det er en varm serie, der også har et mystisk lag.

'Generation'
(© DR)

Rollelisten består af både velkendte navne og nye talenter. Den tæller Ulla Henningsen, Anette Støvelbæk, Rikke Eberhardt Isen, Alice Bier Zandén, Simon Sears, Olga Schultz, Isi Gren-Sørensen og Albert Arthur Amiryan.

Og så altså Jan Linnebjerg. Den 64-årige skuespiller har tidligere omtalt sin indtil nu "hemmelige" rolle til Her & Nu, hvor han kaldte det en gennemgående karakter og seriøs rolle:

- Casteren fik øje på mig på grund af dokumentaren "Nissen flytter altid med". Så den er der kommet meget godt ud af. Jeg havde faktisk opgivet at skulle lave noget, så det er fantastisk.

Efter offentliggørelsen har Linnebjerg selv kaldt valget modigt til Ekstra Bladet:

- Det er en håndsrækning... Det er vanvittig modigt, at man har turdet at binde an med mig. Desværre har der jo været skrevet Pyrus i panden på mig. Han har været en stopklods for mange ting, selvom jeg også har haft meget glæde af ham.

'Generation' har premiere til foråret på DR.