Kæmpe overraskelse: En af verdens bedste skuespillere vender tilbage efter syv år

Billeder afslører, at pension er slut
'Nine'
(© The Weinstein Company)

Selvom CV'et "kun" tæller knapt 30 titler, så har Daniel Day-Lewis formået at sætte et udtrykkeligt aftryk på filmhistorien. 

For med anerkendte præstationer i bl.a. My Left Foot, The Last of the Mohicans, Gangs of New York, Lincoln og There Will Be Blood har Daniel Day-Lewis markeret sig som en af historiens allerbedste skuespillere. Ikke mindst med sin altopslugende method acting.

Han er bl.a. den eneste skuespiller til at have modtaget tre Oscars for Bedste mandlige hovedrolle.

Derfor blev flere filmentusiast også ramt af stor sorg, da den dengang 60-årige stjerne meddelte, at filmen Den skjulte tråd i 2017 blev hans sidste. Han gik på pension.

Men nu vender Day-Lewis tilbage ... i sin søns debutfilm!

Forleden afslørede nye billeder, at Daniel Day-Lewis var ved at indspille en film med skuespiller Sean Bean. Det skrev DailyMail - se billederne hos mediet her.

Nu kan bl.a. Variety bekræfte, at Day-Lewis vender tilbage til skuespillet. Det sker i filmen Anemone, der er instrueret af hans søn Ronan Day-Lewis, som ligeledes er medforfatter på projektet sammen med ... sin far Daniel Day-Lewis. 

'Anemone' beskrives som en udforskning af et indviklet forhold mellem fædre, sønner og brødre - og "dynamikken i familiære bånd".

26-årige Ronan Day-Lewis er bl.a. kendt som kunstmaler. Udover førnævnte Sean Bean, vil rollelisten også bestå af Samantha Morton, Samuel Bottomley og Safia Oakley-Green. 

'Anemone' laves i samarbejde med produktionsselskabet Focus Pictures, der bekræfter samarbejdet med Day-Lewis-familien i en pressemeddelelse:

- Vi kunne ikke være mere spændte på at samarbejde med den brillante visuelle kunstner Ronan Day-Lewis på hans første spillefilm sammen med Daniel Day-Lewis som hans kreative partner. 

- De har skrevet et ægte enestående manuskript, og vi ser frem til at bringe deres fælles vision til publikum sammen med holdet fra Plan B.

Universal vil stå for den internationale distribution af 'Anemone', der har flere anerkendte filmfolk på holdet, herunder filmfotograf Ben Fordesman (Love Lies Bleeding), kostumedesigner Jane Petrie (The Crown) og produktiondesigner Chris Oddy (Zone of Interest).

Daniel Day-Lewis har notorisk været kendt for at udvælge sine projekter med omhu - og gerne have flere år imellem de enkelte film. Således lavede han i de sidste 20 år af sin karriere "blot" syv film.