Kendt instruktør skal tackle Elon Musks livshistorie i ny film

Så skal der logges ind på X og gasses op for Teslaen
Why him?
(© 20th Century Fox)

Det uafhængige amerikanske produktions- og distributionsselskab, A24, har i nyere tid fået et ry som et af de mest spændende og kunstnerisk udfordrende selskaber i filmbranchen. Især indenfor gysergenren har film med A24-logoet i front fået velfortjent ros.

Nu stiller A24 endnu en udfordring for sig selv, da det er blevet annonceret, at en Elon Musk-biografi er under udvikling med selveste Darren Aronofsky ombord som instruktør.

Det er blevet bekræftet af en repræsentant for A24 overfor Variety, at den kommende biografiske film om den kontroversielle tech-mogul vil være baseret på bogen 'Elon Musk af Walter Isaacson', der, som navnet antyder, er skrevet af Walter Isaacson, og udkom i september. 

Rapporter fra Hollywood har antydet, at der har været heftig budkrig om Isaacsons bog mellem studier og filmskabere, hvor A24 i sidste ende vandt. 

Isaacsons biografi fra 2011 om Steve Jobs var i 2015 inspiration for den Oscar-nominerede film af samme navn. Filmen blev instrueret af Danny Boyle med Michael Fassbender i hovedrollen som Apples CEO.

LÆS OGSÅ: Ingen hader sin debutfilm mere end David Fincher - men er den så ringe?

Musk-filmen vil markere Aronofskys andet projekt i samarbejde med A24. Filmskaberen og selskabet stod nemlig bag sidste års The Whale, der sikrede Brendan Fraser en Oscar for bedste mandlige hovedrolle.

Aronofsky er kendt for at have en meget udfordrende stil, som til tider grænser til det ubehagelige med film som Requiem for a Dream, Black Swan og Mother!. Hvordan han tackler Musks historie bliver derfor meget interessant at følge.

I 2002 grundlagde Elon Musk SpaceX, et rumfartøjsfremstillingsfirma, der ville skyde ham direkte mod verdensomspændende berømmelse. Han er siden blevet formand (en stilling, hvorfra han trådte tilbage i 2018), produktarkitekt og administrerende direktør for bilmærket Tesla. Musks nyeste påfund har været at købe den sociale medieplatform, Twitter, for 44 milliarder dollars, før han omdannede den til X.

LÆS OGSÅ: Oscar-vinder kritiseret for sit skuespil: Nu forsvarer Scorsese præstationen

I kølvandet på købet har flere af Musks beslutninger vakt offentlig vrede, bl.a. grundet besultningen om at opkræve brugere betaling for verifikationsstatus samt afskedigelse af mange af virksomhedens medarbejdere. Elon Musk blev vurderet til en nettoværdi på over 200 milliarder dollars i oktober og er dermed den rigeste mand på planeten.

Filmens premieredato er endnu ikke kendt.

Anbefalet til dig