Bedre end 'En verden udenfor'? Ny Stephen King-film hyldes af anmelderne

Tom Hiddleston, Mark Hamill og Karen Gillan medvirker alle i filmen
Shawshank Redemption
(© Castle Rock Entertainment)

The Life of Chuck havde premiere den 6. september på den internationale filmfestival i Toronto, og allerede nu kalder kritikere den for en af – hvis ikke den bedste – Stephen King-filmatisering nogensinde.

Med tanke på de mange ikoniske Stephen King-film gennem tiden er det en opsigtsvækkende udtalelse. Flere af forfatterens tidligere filmatiseringer har opnået decideret kultstatus, heriblandt klassikere som Carrie, Stand By Me, Misery og The Shining.

Instrueret af de prominente navne Brian De Palma, Rob Reiner og Stanley Kubrick er filmene blevet historiske. Men ifølge de første anmeldelser er 'The Life of Chuck' måske dem alle overlegen.

Det største spørgsmål er derfor, om denne film virkelig er bedre end Frank Darabonts fængselsdrama med Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollerne: En verden udenfor (Shawshank Redemption) – en film, som i over 15 år har siddet solidt på førstepladsen på IMDb's top 250-liste.

Som tilfældet var med 'En verden udenfor' bliver 'The Life of Chuck' ikke beskrevet som en klassisk Stephen King-film. Der er nemlig skruet ned for det åbenlyse gys og op for dramaet.

Marvel-stjernen Tom Hiddleston (Loki) spiller i filmen hovedrollen som den ydmyge revisor Chuck Krantz, hvis liv følges fra barndom til død.

Filmen, som er baseret på en novelle fra samlingen 'If It Bleeds' (2020), har også selveste Luke Skywalker-skuespilleren Mark Hamill samt Jacob Tremblay, Karen Gillan og Chiwetel Ejiofor på rollelisten.

Der er endnu ikke udgivet en trailer, som kunne give et indtryk af filmens stemning og stil. Dog er plottet blevet offentliggjort, og vi kan derfor fortælle følgende om filmens præmis:

I en ikke-lineær fortælling, opdelt i tre akter, starter 'The Life of Chuck' i tredje akt.

En amerikansk by oplever verdens kollaps, hvor internettet svigter, klimaforandringer har ødelagt landet, og selvmordsraterne stiger.

Lægen Felicia (Karen Gillan) forsøger at klare sig, mens hendes eksmand, Marty (Chiwetel Ejiofor), kæmper med at motivere forældre til at fortsætte med at undervise deres børn.

Samtidig undrer byens borgere sig over mystiske billboards, der takker en mand ved navn Chuck Krantz (Tom Hiddleston) for 39 gode år. Men spørgsmålet om, hvem Chuck Krantz egentlig er, og hvorfor han hyldes midt i apokalypsen, er centralt for filmen.

Filmen er instrueret af Mike Flanagan, der bl.a. står bag Netflix-hittet 'The Haunting of Hill House' (2018) og The Shining-efterfølgeren Doctor Sleep. Flanagan bliver også rost af kritikerne, der beskriver filmen som kulminationen på hans karriere.

'The Life of Chuck' forventes at få dansk premiere i 2025.