Mere end 100 år senere: Legendarisk vampyr får nyt liv i ny gyserfilm fra mesterinstruktør

Første kig på 'Nosferatu'
Nosferatur
(© UIP)

Med værkerne The Witch, The Lighthouse og The Northman har instruktør Robert Eggers etableret sig som en af tidens mest interessante filmskabere.

Nu har Eggers kastet sig over en over 100 år gammel sag. Nemlig en nyfortolkning af vampyr-klassikeren Nosferatu.

Umiddelbart virker det da også som et perfekt match i den første gotiske trailer, der emmer af stemningsfuld uhygge. Se den første trailer nederst.

I den nye 'Nosferatu' hjemsøges en ung kvinde af vampyren Count Orlok, der har forelsket sig i hende.

Det er Bill Skarsgård, som bl.a. har spillet It-monstret Pennywise, der portrætterer den titulære Dracula-figur. Den første trailer afslører ikke det første kig på hans version af Nosferatu, så det har vi til gode. 

Men skuespilleren har selv tidligere fortalt om oplevelsen til bl.a. Esquire, hvor han udtalte: 

- Det tog et stykke tid for mig at komme af med den dæmon, som jeg havde skabt inde i mig selv.

Udover den svenske stjerne ses Lily-Rose Depp som den unge kvinde, Ellen Hutter, mens rollelisten yderligere bestå af lutter stjerner. Willem Dafoe, Emma Corrin, Aaron Taylor-Johnson og Nicholas Hoult.

Robert Eggers har overfor Empire lovet, at vi har en skræmmende oplevelse i vente: 

- Der har ikke være en old-school gotisk film, som rent faktisk har været uhyggelig i noget tid. Og jeg tror, at størstedelen af publikum vil synes, at den her lever op til det.

Eggers både instruerer og skriver filmen, som er inspireret af den tyske stumfilmsklassiker af samme navn fra 1922. Og hvis den amerikanske instruktør lever op til forventingerne, kan 'Nosferatu' anno 2024 godt ende med at blive den ultimative vampyrfilm.

'Nosferatu' får dansk biografpremiere den 2. januar 2025.