Mesterinstruktør om 'Gladiator 2': Det er den bedste film, jeg har lavet

Den længe ventede opfølger får premiere til november
Gladiator 2
(© UIP)

Filmskaberen Ridley Scotts bidrag til filmhistorien er umulig at overse med titler som Blade Runner, Alien, Gladiator og Thelma & Louise bag sig samt fire Oscar-nomineringer.

Alligevel har mesterinstruktøren nu udtalt, at hans kommende opfølger Gladiator 2 kan måle sig med hans allerbedste film. Faktisk mener han, at den ligger helt til tops.

- Det er den bedste ting, jeg nogensinde har lavet, fortæller Scott til Empire.

Dog glatter instruktøren efterfølgende sit citat lidt ud.

- En af de bedste film. Jeg har lavet nogle få gode nogen.

'Gladiator 2' er da også en af årets største premierefilm, der også her på kino.dk er blandt brugerens mest ventede. Action-dramaet følger op på 'Gladiator' fra 2000 om den tidligere romerske general, Maximus (Russell Crowe), som blev gladiator for at hævne sig over den korrupte kejser Commudus.

2000-filmen vandt hele fem Oscars bl.a. for Bedste film og Bedste mandlige hovedrolle.

Denne gang vil historien fokusere på Lucius, barnebarn af Roms tidligere kejser Marcus Aurelius og søn af Lucilla, som i den første film blev spillet af danske Connie Nielsen, der vender tilbage til sin rolle i efterfølgeren. 

Romerske soldater ledet af general Marcus Acacius (Pedro Pascal) invaderer og tvinger Lucius til slaveri. Inspireret af historien om Maximus, beslutter Lucius at kæmpe som en gladiator og som oprør mod de unge kejsere Caracallas og Getas styre.

Rollen som Lucius spilles af stjerneskuddet Paul Mescal, der brød igennem med tv-serien 'Normal People', og som sidste år blev Oscar-nomineret for sin hovedrollepræstation i Aftersun.

Rollelisten byder desuden også på bl.a. Stranger Things-favoritten Joseph Quinn og Denzel Washington.

Filmen er skrevet af David Scarpa, der bl.a. også har forfattet Ridley Scotts storfilm Napoleon og hans drama All the Money in the World. Ridley Scott er, som tidligere nævnt, tilbage bag kameraet.

Ridley Scott er desuden producer på den nyeste film i Alien-universet, Alien: Romulus, der kan ses i biografen nu. Find dine billetter her på kino.dk.

'Gladiator 2' får biografpremiere den 14. november.