Ny dansk gyser med Pilou Asbæk vil omhandle Den sorte død

Amerikansk stjerne-instruktør er ombrod
Billede
(© Game of Thones / HBO)

Ari Aster er en af nyere tids mest spændende instruktører. Det har han bevist med sine tre første spillefilm: Den uhyggelige og depressive Hereditary, den urovækkende Midsommar og den syrede Beau is Afraid.

Nu er Ari Aster involveret i et nyt og dansk filmprojekt med den danske producer Lina Flint og skuespiller Pilou Asbæk.

Her er tale om en historisk gyserfilm. Det skriver Filmmagasinet Ekko med udgangspunkt i podcasten Nordic Film Talks, der har haft Lina Flindt som gæst.

Udover Ari Aster, Lina Flindt og Pilou Asbæk, finder man også manuskriptforfatteren Anders Frithiof August tilknyttet filmen.

Han har så alsidige manuskript-krediteringer som Paprika Steen-dramaet Applaus, den biografiske Dirch, fodboldfilmen Sommeren '92 og Afdeling Q-krimien Marco effekten på sit CV m.fl.

Nu gælder det så gysergenren, da det netop er ham, der fremlagde sin historiske gyseridé for den danske producer.

Filmen vil udspille sig i de første dage efter, at pesten - eller den sorte død, om man vil - kom til Danmark i midten af 1300-tallet, hvor pandemien spredte død og rædsel.

Den dødelige sygdom dræbte i millionvis af mennesker verden over og er da også kaldt for den dødeligste pandemi nogensinde.

Desuden er Ari Asters faste samarbejdspartner og medproducer, danske Lars Knudsen, også involveret. Han har bl.a. produceret alle Ari Asters tre spillefilm. 

Netop Lars Knudsen talte vi med tidligere i år, da han var aktuel med Nicolas Cage-filmen Dream Scenario. Lyt til vores podcast-interview med ham herunder, eller find det i din foretrukne podcast-app (søg blot på "kino.dk filmpodcast").

Vi glæder os til at følge med i projektet, der endnu ikke har en premieredato.